WTA
Αυξάνει τη διαφορά η Swiatek, έχασε 2 θέσεις η Σάκκαρη

 
Αυξάνει τη διαφορά η Swiatek, έχασε 2 θέσεις η Σάκκαρη
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 - 10:05

Η Iga Swiatek όχι μόνο κέρδισε τον μόνο μεγάλο χωμάτινο τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της, αλλά αύξησε σημαντικά και τη διαφορά της από την Aryna Sabalenka, παραμένοντας εδραιωμένη στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχασε 2 θέσεις η Μαρία Σάκκαρη, πλησίασε κι άλλο το Top 10 η Jasmine Paolini.

Με τη νίκη της επί της Sabalenka στον τελικό του Madrid Open, η Swiatek αύξησε κατά 700 βαθμούς τη διαφορά μεταξύ Νο.1 και Νο.2 του κόσμου, που τώρα είναι στους 3.412 βαθμούς! Βεβαίως πλησιάζει το Roland Garros, όπου η Πολωνή θα έχει 2.000 βαθμούς να υπερασπιστεί.

Στο Νο.3 είναι η Coco Gauff, η οποία πλησίασε την Sabalenka μετά και την απώλεια βαθμών της Λευκορωσίδας και πλέον τις χωρίζουν μόλις 185 βαθμοί. Στο Νο.4 διατηρήθηκε η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jessica Pegula, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τις πρώτες 4.

Από μια θέση κέρδισαν Marketa Vondrousova και Qinwen Zheng, στο Νο.6 και στο Νο.7 αντίστοιχα, εξαιτίας της απώλειας 270 βαθμών που είχε η Μαρία Σάκκαρη (από την περσινή της πορεία ως τα ημιτελικά της Μαδρίτης), εξαιτίας της οποίας υποχώρησε από το Νο.6 στο Νο.8. Στο Νο.9 παρέμεινε η Ons Jabeur και στο Νο.10 η Jelena Ostapenko.

Η Jasmine Paolini κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high της στο Νο.12 του κόσμου, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην πρώτη της είσοδο στο Top 10. Μια θέση κέρδισε και η Beatriz Haddad Maia στο Νο.13, ενώ 4 θέσεις κέρδισε η Madison Keys, που ανέβηκε στο Νο.16.

Στο Νο.20 ανέβηκε η Marta Kostyuk, που κέρδισε μια θέση και βελτίωσε "αθόρυβα" το career high της. Η Yulia Putintseva άφησε 9 θέσεις πίσω της και σκαρφάλωσε στο Νο.41, ενώ η Sara Sorribes Tormo κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.47.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots