WTA
Με ψυχή πρωταθλήτριας μπήκε στον τελικό η Sabalenka! (vids)

 
Με ψυχή πρωταθλήτριας μπήκε στον τελικό η Sabalenka! (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 - 0:59

Μια πολύ σπουδαία ανατροπή από το 1-6, 2-4 πραγματοποίησε η Aryna Sabalenka κόντρα στην Elena Rybakina, με την περσινή πρωταθλήτρια του Madrid Open να δείχνει ψυχή και να αρνείται να εγκαταλείψει τον θρόνο της.

Όλο το φετινό τουρνουά στη Μαδρίτη είναι ένας γολγοθάς για την Sabalenka, όμως ο ημιτελικός με την Rybakina έμοιαζε με ένα τελείως χαμένο ματς.

Χωρίς να είναι σε καλή βραδιά, η Λευκορωσίδα έχασε τα 9 από τα 11 πρώτα games του ημιτελικού, βρέθηκε πίσω ακόμα και με 1-6, 2-4, κατάφερε όμως να ανεβάσει το επίπεδό της κατά πολύ και να βρει τελικά τον τρόπο, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη με 1-6, 7-5, 7-6 (5), που την έστειλε στον τελικό του Madrid Open.

Ένας τελικός "καρμπόν" της περσινής διοργάνωσης, αφού θα αντιμετωπίσει για 2η διαδοχική χρονιά την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Iga Swiatek.

Η Sabalenka ξεκίνησε να νιώθει το παιχνίδι της από το 4ο game του 2ου σετ, όταν είχε 2 break points, παρόλο που δεν τα εκμεταλλεύτηκε και έμεινε πίσω με 1-3. Και στο 6ο game πάλεψε, με τη Rybakina να αντέχει ξανά και να κρατάει για το 4-2.

Τελικά η πίεση απέφερε καρπούς και το break ήρθε για την Sabalenka στο 8ο game, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game ωστόσο υπέστη νέο break, η Rybakina έκανε το 5-4 και όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν και το τέλος του αγώνα.

Παρόλα αυτά συνέχισε να μάχεται η Sabalenka, έβγαλε ξανά ψυχή και με τρίτο συνεχόμενο break ισοφάρισε ξανά, σε 5-5. Αυτή τη φορά κράτησε το σερβίς της επιβλητικά -με love- για το 6-5, για να φτάσει σε νέο break - το 3ο συνεχόμενο για τη Λευκορωσίδα - και να πάρει το 2ο σετ με 7-5.

Οι περισσότερες παίκτριες του κόσμου θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους με αυτή την εξέλιξη, η Rybakina ωστόσο συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της ακάθεκτη και έβαλε δύσκολα στην Sabalenka και στο 3ο σετ.

Οι δυο παίκτριες αμφότερες στηρίχθηκαν στα σερβίς τους και τα μόνα break points ήρθαν στο 11ο game, με την Sabalenka να τα σβήνει και τα 2 και να κρατάει το σερβίς της για το υπέρ της 6-5. Το σετ πήγε στο tie-break, όπου η Sabalenka ήταν από την αρχή καλύτερη, πήρε ένα προβάδισμα με 5-1 και έφτασε σε τριπλό match point στο 6-3. Η Rybakina έσβησε τα πρώτα 2, η Sabalenka όμως αξιοποίησε το 3ο στο σερβίς της και ολοκλήρωσε την επική ανατροπή σε 2 ώρες και 17 λεπτά.

Στον τελικό του Μεγάλου Σαββάτου, που θα είναι ένα rematch του περσινού τελικού, η No.2 του ταμπλό Sabalenka θα αντιμετωπίσει τη Νο.1 Swiatek, στις 19:30 ώρα Ελλάδας (Novasports6HD).

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots