WTA
Επέστρεψε στους τίτλους μετά από 3 χρόνια η Osorio (vids)

 
Επέστρεψε στους τίτλους μετά από 3 χρόνια η Osorio (vids)
© Copa Colsanitas
tn team Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 - 23:21

Όπως και πριν 3 χρόνια, η Camila Osorio αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά της πατρίδας της, στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Η Osorio κέρδισε τη Νο.1 του ταμπλό, Marie Bouzkova, με 6-3, 7-6 (5), για να επιστρέψει στον "θρόνο" του Copa Colsanitas στην Μπογκοτά και να κερδίσει έναν πολύ σημαντικό για εκείνη τίτλο.

Ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα της 22χρονης Κολομβιανής τενίστριας (2-2 σε τελικούς), που πριν από 3 χρόνια, το 2021, είχε κερδίσει το ίδιο τουρνουά.

Παρότι προηγήθηκε με 6-3, 2-0, μόνο εύκολη δεν ήταν η αποστολή της Osorio, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να κλείσει το ματς από την Bouzkova. Η Τσέχα τενίστρια, Νο.42 στον κόσμο, προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4 στο 2ο σετ, αναγκάζοντας την Osorio να σερβίρει για την παραμονή της σε αυτό.

Η Osorio ανέκτησε σε κομβικό σημείο μάλιστα το προβάδισμα με break, κάνοντας το 6-5, όμως στο 12ο game η Bouzkova έσωσε ένα match point και έκανε τελικά το break back στην 4η ευκαιρία της, για να στείλει το 2ο σετ σε tie-break.

Εκεί η μάχη συνεχίστηκε, με την Bouzkova να προηγείται με 2-0, αλλά την Osorio να παίρνει τους 6 από τους 8 επόμενους πόντους και να φτάνει σε διπλό championship point. Αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία της η 22χρονη, που "κλείδωσε" τη νίκη σε 1 ώρα και 55 λεπτά και το πανηγύρισε πέφτοντας στο έδαφος.

22 θέσεις αναμένεται να κερδίσει μετά απ' αυτό η Osorio, η οποία από το Νο.85 του κόσμου θα ανεβεί στο Νο.63. H Bouzkova, η οποία αγωνίστηκε στον 6ο τελικό της αλλά παραμένει με έναν τίτλο (1-5), θα κερδίσει 7 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.35.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots