WTA
Έξω η Swiatek! (vids)

 
Έξω η Swiatek! (vids)
tn team Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 - 4:10

Με μια μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε ο 4ος γύρος των γυναικών στο Miami Open, με την Iga Swiatek να γνωρίζει βαριά ήττα από την Ekaterina Alexandrova και να μένει εκτός προημιτελικών στο Μαϊάμι!

Η Ekaterina Alexandrova έβαλε τέλος στις ελπίδες της Iga Swiatek για το "Sunshine Double", κερδίζοντας την Πολωνή με το εμφατικό 6-4, 6-2, για να κλείσει έτσι ο 4ος γύρος του Miami Open.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου και πρωταθλήτρια στο Indian Wells την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από την συντριπτική νίκη της πρεμιέρας της επί της Camila Giorgi (6-1, 6-1) είχε μια πολύ δύσκολη επικράτηση επί της Linda Noskova (6-7, 6-4, 6-4).

Σήμερα τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, συνέχισε να δυσκολεύεται να βρει το καλύτερό της παιχνίδι και είχε απέναντί της μια εκπληκτική αντίπαλο, με αποτέλεσμα να αποσπάσει μόλις 6 games από το παιχνίδι και να μείνει εκτός 8άδας στο Μαϊάμι.

Από πολύ νωρίς πήρε τα ηνία του αγώνα η Alexandrova, η οποία έκανε break στο εναρκτήριο game και προηγήθηκε με 1-0. Δυσκολεύτηκε σχεδόν σε όλα τα service games της στο σετ, έσωσε και ένα break point στο 6ο game (3-2), αλλά κράτησε το προβάδισμα του break η Ρωσίδα, η οποία έκανε με love service game το 6-4, στο πρώτο εύκολο κράτημα σερβίς της.

Η Swiatek, η οποία είχε χάσει το 1ο σετ και στον προηγούμενο αγώνα της, βρέθηκε σε ακόμα πιο δυσχερή θέση στο 2ο σετ, αφού η Alexandrova έκανε διαδοχικά break και έφτασε να προηγείται με 5-1. Δεν είχε αντίδραση η Πολωνή, με την Alexandrova να διατηρεί χωρίς πρόβλημα τον απόλυτο έλεγχο και να "κλειδώνει" τη μεγάλη νίκη στο 8ο game του 2ου σετ, έπειτα από 84 λεπτά αγώνα.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Miami Open η Alexandrova, η οποία θα βρεθεί για 3η φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό WTA 1000 διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η 1η νίκη της απέναντι σε Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, στην 4η απόπειρά της, και βεβαίως η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της.

Η 29χρονη Ρωσίδα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Τετάρτη την Jessica Pegula, που λίγο πριν είχε κερδίσει το αμερικάνικο ντέρμπι με την Emma Navarro, με 7-6 (1), 6-3.

Οι δυο αυτές αναμετρήσεις ολοκλήρωσαν και τον 4ο γύρο, σχηματίζοντας έτσι όλα τα ζευγάρια των προημιτελικών. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Μαρία Σάκκαρη είναι η παίκτρια με τη 2η καλύτερη θέση στην κατάταξη που συνεχίζει, μετά την αυριανή αντίπαλό της, Elena Rybakina. Επίσης μαζί με την Pegula, οι τρεις τους είναι οι μόνες από το Top 10 που παραμένουν στο ταμπλό.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Alexandrova - Pegula [5] (Τετάρτη 27/03)
Garcia [23] - Collins (Τετάρτη 27/03)
Σάκκαρη [8] - Rybakina [4] (Τρίτη 26/03)
[27] Azarenka - Putintseva (Τρίτη 26/03)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots