ATP
"Ο Thiem θα αποσυρθεί τον Οκτώβριο στη Βιέννη"

 
"Ο Thiem θα αποσυρθεί τον Οκτώβριο στη Βιέννη"
© Jared Wickerham/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 - 12:39

Σύμφωνα με τα αυστριακά δημοσιεύματα, ο Dominic Thiem ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το tour και σκοπεύει να το κάνει στο τουρνουά της πατρίδας του στο τέλος της σεζόν.

Έχει ακουστεί και στο παρελθόν ότι ο Thiem βρίσκεται κοντά στο τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, με τον ίδιο τελικά να το διαψεύδει.

Αυτή τη φορά ωστόσο τα νέα φέρνουν κάποια αυστριακά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο 30χρονος Αυστριακός έχει ενημερώσει ήδη τους χορηγούς του σχετικά με το ότι το 500άρι της Βιέννης τον προσεχή Οκτώβριο θα είναι το τελευταίο τουρνουά της καριέρας του.

Επιπλέον, ο ίδιος δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα, ανταυτού γνωστοποίησε μέσω του ατζέντη του, που είχε μια επικοινωνία με το Sky Sports, πως θα μιλήσει στο τέλος της εβδομάδας σχετικά με αυτά.

Ο Thiem, μετά και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, την κατάκτηση του US Open και την πορεία του μέχρι τον τελικό του ATP Finals το 2020, είχε 3 εξαιρετικά δύσκολα χρόνια, στα οποία αντιμετώπισε προβλήματα και στον πνευματικό τομέα, αλλά και στο σώμα του, με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στον καρπό.

Από τότε έχει κάνει πολλές απόπειρες για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, όλες όμως ήταν αποτυχημένες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμα εκτός 100άδας, έχοντας περάσει μόνο κάποιες εβδομάδες στο Top 100 και ποτέ στο Top 50 μετά το 2021, ενώ δεν μπόρεσε να βρει το παιχνίδι του ούτε στο χώμα, όπου ήταν το δυνατό του σημείο και είχε παίξει σε δυο διαδοχικούς τελικούς στο Roland Garros, το 2018 και το 2019 (και άλλους 2 ημιτελικούς τα 2 προηγούμενα χρόνια, στους οποίους ηττήθηκε από τους Djokovic και Nadal).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots