ATP
Τσιτσιπάς: "Κάποια χτυπήματά μου εξέπληξαν και εμένα!" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Κάποια χτυπήματά μου εξέπληξαν και εμένα!" (vid)
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 16:07

O Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε την καταπληκτική του εμφάνιση με τον Tomas Martin Etcheverry σήμερα στο Monte-Carlo, τις τρομερές εμπνεύσεις που είχε κατά διαστήματα και ξάφνιασαν ακόμα και τον ίδιο, αλλά και τον αυριανό αγώνα του με τον Alexander Zverev.

"Νομίζω το τένις μου άλλαξε μετά το 1ο game. Μπήκα λίγο κρύος στο ματς, αλλά το ότι βρέθηκα πίσω με χαλάρωσε κάπως και το καλύτερο που μπορούσε να γίνει ήταν να πάρω άμεσα πίσω το break, όπως κι έγινε. Εκεί πήρα το momentum, το οποίο διατήρησα σε όλο το ματς. Ήμουν ήρεμος στα ράλι, προσπαθούσα να διαβάζω το γήπεδο και να παίζω με τη φορά της μπάλας. Έβγαλα μερικά μεγάλα χτυπήματα μέσα στο ματς, μερικά ωραία passing shots και running shots, που με εξέπληξαν κι εμένα!" είπε ο Τσιτσιπάς στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε μέσα από το court, αμέσως μετά τη νίκη του με 6-1, 6-0 επί του Etcheverry.

Ο Στέφανος αγωνίστηκε στο Court des Princes σήμερα και όχι στο κεντρικό Court Rainier III όπως συνηθίζει όταν παίζει στο Monte-Carlo: "Είναι παρόμοια γήπεδα, φυσικά στο άλλο court υπάρχει περισσότερος χώρος και είμαι λίγο πιο συνηθισμένος να παίζω εκεί. Μ' αρέσει όμως και αυτό το γήπεδο και κατάφερα να παίξω πολύ καλό τένις και εδώ. Πολλά παιδιά επίσης που ήταν εδώ με τους γονείς τους από την Ιταλία και τη Γαλλία ήταν εδώ για να με υποστηρίξουν και αυτό μου έδωσε ενέργεια."

Για τον επόμενο αγώνα του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Zverev, είπε: "Είναι σπουδαίος πρωταθλητής και μπορεί να παίξει μεγάλο τένις στο χώμα. Θα φτιάξω το πλάνο παιχνιδιού μου και θα προσεγγίσω το ματς με την ηρεμία και τη συνέπεια που είχα και σήμερα. Ευελπιστώ πως θα βγω εκεί έξω και θα παίξω για μια ακόμα φορά καλό τένις."

Τέλος, ο Στεφ έκανε και ένα γενικό σχόλιο για τη σημερινή μέρα στα ελληνικά, κλείνοντας τη συνέντευξη: "Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας, κατάφερα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, διάβαζα τις γωνίες του γηπέδου πολύ καλά. Ένιωθα πως είχα μια απάντηση σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Πίσω από τα ράλι ένιωσα δυνατός και αποφασιστικός στο τι θα κάνω και ποια τακτική θα ακολουθήσω. Τα game ήταν κλειστά και υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσε να πάει λίγο διαφορετικά, αλλά πιστεύω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές έκανα το κάτι παραπάνω. Το πιο σημαντικό ήταν η ψυχραιμία μου, γιατί δεν έδωσα πολλά αβίαστα λάθη και δημιούργησα κάποια απίστευτα χτυπήματα σε μερικές στιγμές του αγώνα, ακόμα και εγώ ξαφνιάστηκα με το πως αντέδρασα στους συγκεκριμένους πόντους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots