ATP
Σπουδαίος Dimitrov - πέταξε έξω τον Alcaraz! (vids)

 
Σπουδαίος Dimitrov - πέταξε έξω τον Alcaraz! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:45

Ο Grigor Dimitrov έκανε ένα μεγάλο ματς και άφησε εκτός ημιτελικών στο Μαϊάμι τον Carlos Alcaraz!

O Dimitrov επιβλήθηκε μάλιστα με 2-0 σετ του Ισπανού, 6-2, 6-4, κάνοντας ένα πολύ σπουδαίο ματς στο Hard Rock Stadium, για να του χαλάσει και το σερί 9 διαδοχικών νικών.

Με 24 winners και 14 μόλις αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το εκπληκτικό ματς του ο 32χρονος Βούλγαρος, ο οποίος δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στο 1ο σετ. Προηγήθηκε από νωρίς με 3-0, είχε 2 break points και για το 4-0, ενώ έκανε τελικά το 2ο break στο 8ο game, για να το κατακτήσει με 6-2.

Και στο 2ο σετ πήρε από νωρίς τον έλεγχο ο Dimitrov, καθώς προηγήθηκε με 4-1 και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε πολύ σύντομα στην πρόκριση. Ο Alcaraz κατάφερε να βρει σφυγμό για 1η φορά στο ματς και αφού απέτρεψε το 1-5 σβήνοντας break point, μείωσε σε 2-4 και αργότερα έκανε και το πρώτο του break στο ματς, για να ισορροπήσει το 2ο σετ με 4-4.

Σε ένα σημείο που ο Ισπανός φαινόταν να παίζει καλύτερα και έδειχνε ικανός να κάνει τη ζημιά, ο Dimitrov δεν απώλεσε την ψυχραιμία του και μετέφερε ξανά την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο, καθώς υπερασπίστηκε το σερβίς του και πέρασε μπροστά με 5-4.

Έτσι, ο Alcaraz αναγκάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά και δεν είχε εύκολους πόντους με πρώτα σερβίς, με αποτέλεσμα ο Dimitrov να τον τιμωρήσει με ένα ακόμα break, ολοκληρώνοντας τον μεγάλο θρίαμβο σε 93 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη του Dimitrov με αντίπαλο τον Alcaraz, αφού τον είχε κερδίσει και στη Σαγκάη πέρσι. Συνολικά έχει 2 νίκες σε 5 αναμετρήσεις με τον Ισπανό (2-3).

Για 1η φορά σε 13 παρουσίες του στο τουρνουά, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μαϊάμι ο Βούλγαρος τενίστας, ο οποίος θα βρεθεί συνολικά για 11η φορά σε έναν ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης. Αξιοσημείωτο είναι, πως στα 4 τελευταία 1000άρια έχει προκριθεί σε 3 ημιτελικούς, ενώ στο ένα (στο Bercy) ήταν φιναλίστ.

Αύριο (01:00GR Σαββάτου στην Ελλάδα) θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, με φόντο μια θέση στον μεγάλο τελικό, τον 3ο του σε Masters 1000 διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots