ATP
Σοβαρός ο τραυματισμός του Murray - θα λείψει καιρό, αλλά δεν σταματάει το τένις

 
Σοβαρός ο τραυματισμός του Murray - θα λείψει καιρό, αλλά δεν σταματάει το τένις
© Miami Open
tn team Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 - 2:48

Ο Andy Murray ολοκλήρωσε τον χθεσινό του αγώνα χθες μετά από στραμπούληγμα στον αστράγαλο και απ' ότι έδειξαν οι εξετάσεις τα πράγματα είναι σοβαρά και θα απουσιάσει από το tour για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν εγκαταλείπει πάντως ο 37χρονος Βρετανός, που ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει με ένα ισχίο και χωρίς συνδέσμους στον αστράγαλο!

Ο Murray είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του από τον προηγούμενο μήνα, να σταματήσει το τένις μετά από το καλοκαίρι του 2024.

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου όπως τα είχε σχεδιάσει και στο Μαϊάμι ολοκληρωσε τον αγώνα του με τον Tomas Machac για τον 3ο γύρο με έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. Παρότι στραμπούληξε τον αριστερό του αστράγαλο στο 12ο game του 3ου σετ κι ενώ ήταν πίσω με 5-6, ο Βρετανός συνέχισε να παίζει, έστειλε το σετ στο tie-break και τελικά έχασε στις λεπτομέρειες με 5-7, 7-5, 7-6 (5).

Σήμερα ο κάτοχος 3 Grand Slams τίτλων έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, που έδειξαν ότι υπέστη πλήρη ρήξη συνδέσμων σε δυο τμήματα του αστραγάλου και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα είναι απροσδιόριστος.

"Χθες, προς το τέλος του αγώνα μου στο Μαϊάμι, υπέστη πλήρη ρήξη του πρόσθιου αστραγαλοπερονιαίου συνδέσμου και του πτερνοπερονιαίου συνδέσμου. Θα δω έναν ειδικό των αστραγάλων όταν επιστρέψω στο σπίτι, για να σχεδιάσω τα επόμενα βήματα", έγραψε στην ανακοίνωσή του στο Instagram o Murray.

"Εννοείται πως είναι δύσκολη κατάσταση και πως θα μείνω εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά θα επιστρέψω με ένα ισχίο και χωρίς συνδέσμους αστραγάλου, όταν η ώρα είναι κατάλληλη", συμπλήρωσε ο 37χρονος Βρετανός, ο οποίος συνεχίζει να θέλει να τερματίσει την καριέρα του με τους δικούς του όρους και μέσα στο γήπεδο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots