Μπήκε ημιτελικά η Πρωιμάκη στη Λεμεσό

 
H Μυρτώ Πρωιμάκη
H Μυρτώ Πρωιμάκη
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 22:07

Η Μυρτώ Πρωιμάκη συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία της στη Λεμεσό και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης στα 16άρια της Tennis Europe του Premier Tennis Club. Στα προημιτελικά συνεχίζει η Δήμητρα Κουμουτσέα.

Η Πρωιμάκη, Νο.1 στο ταμπλό της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe και Νο.136 στα 16άρια σε όλη την Ευρώπη, κέρδισε σήμερα τη Βασιλική Γορανίτη με 6-2, 6-1 και έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή πορεία της στο τουρνουά της Κύπρου.

Ήταν η 3η νίκη της στα χωμάτινα γήπεδα του Premier Tennis Club της Λεμεσού, αφού στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την Κύπρια Σοφία Αγαθοκλέους με 6-0, 6-1 και στον 2ο γύρο τη Λιθουανή Vasare Stanaityte με 6-4, 6-0.

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Δήμητρας Κουμουτσέα με την Κύπρια Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Η Κουμουτσέα πάντως συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις της στην Κύπρο και μετά την Ρουμάνα Alice-Amelie Staicovici, την οποία κέρδισε με 6-0, 6-0, απέκλεισε και την Ουκρανή Irma Chukhlich, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-3, 6-0, για να μπει στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά έφτασε βεβαίως και η Γορανίτη, που κέρδισε τη Νο.8 του ταμπλό, Carolina Mastepan, με 6-2, 6-0, αλλά και την Κύπρια Χρύσα Τιτοπούλου με 6-1, 6-2, αλλά ηττήθηκε από την Πρωιμάκη σήμερα.

Στη 16άδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Χριστίνα Αμουργιανού, η οποία απέκλεισε την Κύπρια Μισέλ Πατσά με 6-1, 6-0, αλλά ηττήθηκε από την Ουκρανή Yelisaveta Kryva στον 2ο γύρο, με 6-3, 6-1.

Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκαν ακόμα η Γεωργία Τζιώρα, η οποία ηττήθηκε από τη Νο.4 του ταμπλό, Eva Ioana Cercel, με 6-3, 6-1, αλλά και η Δανάη Δημητσάνη, η οποία υπέστη την ήττα από τη Νο.2 του ταμπλό, Eva Panova, με 6-2, 6-3.

Στα αγόρια, στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε ο Θάνος Ζαβουργιανός, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Pavel Litvak με 6-2, 6-0.

Στα προκριματικά της διοργάνωσης της Λεμεσού, αγωνίστηκαν η Βαρβάρα Πιερίδη, ο Γιάννης Παμπρής, ο Δαμιανός Τσάφης, ο Στυλιανός Ξενικάκης και ο Νίκος Μητρόπουλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots