Λισαβόνα: Όλα τα σενάρια πρόκρισης για την Ελλάδα

 
Λισαβόνα: Όλα τα σενάρια πρόκρισης για την Ελλάδα
tn team Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 - 22:06

Μετά και το πέρας της 2ης αγωνιστικής, η Ελλάδα κοιτάζει περισσότερο τη 2η θέση, μέσα από την οποία μπορεί να διεκδικήσει το 4ο (και τελευταίο) εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup. Δείτε αναλυτικά όλα τα σενάρια και το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας.

Μετά και το τέλος των δυο πρώτων αγωνιστικών στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, που φιλοξενείται στο Oeiras της Πορτογαλίας, η κατάσταση στον όμιλο της Ελλάδας έχει ως εξής:

POOL C
1) Σερβία 2-0 (5-1)
2) Ελλάδα 1-1 (3-3)
3) Σουηδία 1-1 (3-3)
4) Νορβηγία 0-3 (1-5)

Αύριο ολοκληρώνεται η 1η φάση του τουρνουά, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη Νορβηγία και τη Σερβία να αντιμετωπίζει τη Σουηδία. Οι αγώνες θα αρχίσουν παράλληλα, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, η σειρά θα είναι δυο μονά και ένα διπλό και τα καλά νέα για την Εθνική μας, είναι πως θα είναι διαθέσιμη και η Μαρία Σάκκαρη, που από σήμερα βρίσκεται στην αποστολή και πήρε μια πρώτη γεύση παίζοντας στο διπλό.

Μετά την ήττα από τη Σερβία, η Ελλάδα έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες για να πάρει την 1η θέση, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο εάν κερδίσει αύριο τη Νορβηγία με 3-0 και η Σουηδία κερδίσει επίσης με 3-0 τη Σερβία. Είναι δηλαδή ένα εξαιρετικά δύσκολο σενάριο να συμβεί.

Από εκεί και πέρα, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η 2η θέση, την οποία η Ελλάδα θα πάρει εάν:

  • Η Ελλάδα κερδίσει με οποιοδήποτε σκορ τη Νορβηγία και η Σερβία κερδίσει τη Σουηδία.
  • Η Ελλάδα κερδίσει με 3-0 τη Νορβηγία και η Σουηδία κερδίσει με 2-1 τη Σερβία.
  • Η Ελλάδα ηττηθεί με 1-2 από τη Νορβηγία και η Σερβία κερδίσει με 3-0 τη Σουηδία.

Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα από τα 4 εισιτήρια των νοκ-άουτ του Νοεμβρίου του Billie Jean King Cup. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποκλειστεί με νίκη αύριο, αν κερδίσει με 2-1 και η Σουηδία κερδίσει τη Σερβία με 3-0. Φυσικά, θα μείνει εκτός σε κάθε ενδεχόμενο αν ηττηθεί με 0-3, ή αν ηττηθεί με 1-2 αλλά η Σουηδία κερδίσει τη Σερβία στο άλλο tie.

Θυμίζουμε πως στο τουρνουά συμμετέχουν 12 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε 3 ομίλους. Οι 3 ομάδες που θα βγουν πρώτες στους ομίλους τους θα προκριθούν απευθείας στα νοκ-άουτ, ενώ οι 3 δεύτερες θα παίξουν σε αγώνες μπαράζ το επόμενο τριήμερο (11-13 Απριλίου) και μια εξ αυτών θα πάρει την 4η θέση και το 4ο εισιτήριο για τα πλέι-οφ. Ομοίως θα παίξουν μεταξύ τους οι 3 τρίτες ομάδες και οι 3 τέταρτες, για την τελική κατάταξη του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots