WTA
Πιο κοντά στην υπεράσπιση η Sabalenka (vid)

 
Πιο κοντά στην υπεράσπιση η Sabalenka (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 - 23:26

Η Aryna Sabalenka πανηγύρισε την πρώτη της άνετη νίκη μέχρι στιγμής στο τουρνουά, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Mutua Madrid Open και να πλησιάσει κι άλλο στην υπεράσπιση του τίτλου της.

Mόλις 5 games απώλεσε η Sabalenka, η οποία επιβλήθηκε της 17χρονης Mirra Andreeva με 6-1, 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης.

Η Sabalenka, η οποία ήταν εκείνη που σταμάτησε τη νεαρή Ρωσίδα και πέρσι, στον 4ο γύρο εκείνη τη φορά, για να φτάσει μετ' έπειτα μέχρι τον τίτλο, έκανε και φέτος πολύ καλό και κυρίαρχο παιχνίδι, για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-1.

Στο 2ο σετ πήρε από νωρίς το break, προηγήθηκε με 3-2 και δεν κοίταξε πίσω της, για να κλείσει το ματς στο 10ο game, έπειτα από 79 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η ευκολότερη νίκη που πέτυχε στο φετινό τουρνουά, αφού ζορίστηκε πολύ για να μπει στα προημιτελικά, αποκλείοντας στα 3 σετ και τις 3 πρώτες αντίπαλές της, την Magda Linette, την Robin Montgomery και την Danielle Collins.

Θα επιχειρήσει να κάνει το επόμενο βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου της αύριο, αντιμετωπίζοντας για τα ημιτελικά την Elena Rybakina, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Θυμίζουμε πως μερικές ώρες πριν η Rybakina απέκλεισε την Yulia Putintseva με 4-6, 7-6 (4), 7-5, σώζοντας διπλό match point στο 3ο σετ.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots