WTA
Έσβησε διπλό match point και συνεχίζει στην 4άδα η Rybakina! (vids)

 
Έσβησε διπλό match point και συνεχίζει στην 4άδα η Rybakina! (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 - 16:08

H Elena Rybakina επέστρεψε από την κόλαση, έσβησε 2 συνεχόμενα match points απέναντι στην Yulia Putintseva και κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Mutua Madrid Open.

H Rybakina παραμένει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου στη Μαδρίτη, μετά και από μια μεγάλη "απόδραση" από το Manolo Santana Stadium το μεσημέρι της Τετάρτης, επικρατώντας της συμπατριώτισσάς της, Putintseva, με 4-6, 7-6 (4), 7-5.

Είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο η 24χρονη Καζάκα, Νο.4 στον κόσμο, η οποία έχει προκριθεί στον τελικό στα 4 από τα τελευταία 5 τουρνουά που έλαβε μέρος! Κάτι ακόμα πολύ εντυπωσιακό, είναι πως έχει κερδίσει τα 12 τελευταία παιχνίδια της που πήγαν σε 3ο σετ.

Μετά από χαμένες ευκαιρίες για break εκατέρωθεν στα δυο πρώτα games, η Putintseva κατάφερε να κάνει τελικά το πρώτο break του προημιτελικού και να προηγηθεί με 4-2 στο 1ο σετ. Διατήρησε το τέλος έως το τέλος η 29χρονη Καζάκα, Νο.50 στον κόσμο, η οποία διαμόρφωσε το 6-4 με love service game.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε και με break η Putintseva, στο 2-1, όμως η Rybakina αντέδρασε και ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Δεν πέρασε καθόλου εύκολα ούτε και σ' αυτό το σετ η Rybakina, η οποία έσβησε ένα break point το 4-4, 30-40 και κατάφερε τελικά να κερδίσει το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Στη συνέχεια ήρθε το 3ο σετ, στο οποίο φαινόταν ότι η Putintseva είχε ανακτήσει τον έλεγχο. Η 29χρονη είχε δυο χαμένες ευκαιρίες για break στο 1-2, 15-40 και τελικά έφτασε στο break στο 6ο game και πέρασε μπροστά με 4-2. Με love service game ενίσχυσε το προβάδισμά της για το 5-2 και στο 8ο game είχε διπλό break point και match point, στο 2-5, 15-40!

Η Rybakina κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, σώζοντας και τα 2 match points της Putintseva, για να κρατήσει το σερβίς της και να μειώσει σε 5-3. Μετά απ' αυτό η Putintseva πήρε την κάτω βόλτα, με τη Rybakina να το εκμεταλλεύεται και να κάνει 2 συνεχόμενα break, μετατρέποντας το 2-5 σε 7-5!

Στο τελευταίο game η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon (2022) έχασε και τριπλό match point, με το 6-5, 40-0 να γίνεται 40-40, αλλά έμεινε ψύχραιμη και τελικά ολοκλήρωσε το έργο της στο 4ο match point, έπειτα από 2 ώρες και 48 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 1ος προημιτελικός για τη Rybakina στη Μαδρίτη και τον κέρδισε, για να μπει και στον 1ο της ημιτελικό. Συνολικά θα παίξει στα ημιτελικά WTA 1000 διοργάνωσης για 8η φορά στην καριέρα της.

Θα μάθει την αντίπαλό της όταν ολοκληρωθεί και ο τελευταίος προημιτελικός, ο οποίος θα γίνει απόψε στις 21:00 ώρα Ελλάδας (Novasports6HD), μεταξύ της υπερασπίστριας του τίτλου, Aryna Sabalenka, και της Mirra Andreeva.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots