ATP
Lehecka: "Δε νομίζω να ξαναζήσω κάτι τέτοιο στη ζωή μου"

 
Lehecka: "Δε νομίζω να ξαναζήσω κάτι τέτοιο στη ζωή μου"
© Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 - 13:28

Ο Jiri Lehecka μίλησε για τη μοναδική εμπειρία να βιώνει τον τελευταίο αγώνα του Rafael Nadal στη Μαδρίτη, όντας ο αντίπαλος του Ισπανού και έχοντας 13.000 ανθρώπους απέναντί του που επιθυμούσαν να χάσει.

"Ήταν δύσκολο παιχνίδι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν ξέρω τι να πω. Το να μοιράζομαι τη σκηνή με τον Rafa, στο χώμα στην Ισπανία, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αν μιλήσω για το ματς, τίποτα δεν ήταν εύκολο. Ο Rafa έδειξε αυτή την εβδομάδα ότι επέστρεψε στο επίπεδο που πρέπει για να παίζει σε ένα Masters 1000. Απέδειξε και κόντρα στον De Minaur, αλλά και στα άλλα παιχνίδια του, ότι είναι ξανά σε θέση να παίζει υψηλού επιπέδου τένις. Εγώ προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου και να κάνω αυτά που έπρεπε να κάνω. Όλα πήγαν καλά", είπε ο Lehecka στη συνέντευξη Τύπου αργά χθες το βράδυ, μετά και τη νίκη του επί του Nadal με 7-5, 6-4 στον 4ο γύρο του Madrid Open.

Για το πως βρήκε τον Nadal σε σχέση με μερικές μέρες, όταν είχαν προπονηθεί μαζί, ο νεαρός Τσέχος είπε: "Χωρίς αμφιβολία έχει βελτιωθεί. Όταν προπονήθηκα μαζί του πριν μερικές μέρες, ήταν η πρώτη μας συνάντηση. Είχαμε κλείσει προπονήσεις και 1-2 φορές πέρσι, αλλά δυστυχώς αναγκάστηκε να τις ακυρώσει λόγω προβλημάτων υγείας. Εδώ επιτέλους καταφέραμε να προπονηθούμε μαζί και ήταν κάτι νέο και για τους δυο μας. Ποτέ δεν είχαμε βρεθεί αντίπαλοι στο court. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να μοιραστώ το court μαζί του, γιατί το παιχνίδι του είναι πολύ ιδιαίτερο, στο χώμα κανείς δεν παίζει έτσι, είναι μοναδικός. Με την προπόνηση που είχαμε είχα την ευκαιρία να βρω το timing στα χτυπήματά του, να συνηθίσω τον ρυθμό που μπορεί να δημιουργήσει. Και για εκείνον ισχύει το ίδιο, πιστεύω πως ξέραμε ακριβώς τι να περιμένουμε στον αγώνα. Και το επίπεδο σήμερα ήταν πολύ διαφορετικό απ' αυτό που είχαμε τότε. Και οι δυο παίξαμε πολύ καλύτερα. Στο τέλος πήρα τη νίκη και αυτό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο."

Για τη σίγουρα μοναδική εμπειρία του να αγωνίζεται στο μεγαλύτερο τενιστικό στάδιο της Ισπανίας, στον τελευταίο αγώνα καριέρας του Nadal στη Μαδρίτη, ίσως και στη χώρα, είπε: "Δεν υπάρχει τρόπος να προετοιμαστείς για κάτι τέτοιο. Στο τελευταίο game, 13.000 άνθρωποι φώναζαν 'Rafa, Rafa', είναι κάτι που ποτέ δεν περίμενα να ζήσω στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν θα έχω ξανά τη δυνατότητα να βιώσω μια εμπειρία σαν κι αυτήν. Το πιο σημαντικό είναι ότι κατάφερα να επικεντρωθώ στον εαυτό μου. Προσπάθησα να κοροϊδέψω τον εαυτό μου, να τον πείσω ότι ο κόσμος φώναζε για μένα. Αυτός έιναι ο μόνος τρόπος να το διαχειριστείς. Αν αρχίσεις να σκεφτείς πως 13.000 άνθρωποι είναι εναντίον σου, ότι κανείς δεν θέλει να κερδίσεις, τότε θα χάσεις. Κάθε παίκτης έχει τον τρόπο του για να το διαχειριστεί, εγώ σκεφτόμουν ότι φώναζαν για να υποστηρίξουν εμένα."

Τέλος, ο Lehecka έκανε και ένα σχόλιο για την πράξη του προηγούμενου αντιπάλου του Nadal, Pedro Cachin, να ζητήσει την μπλούζα του μετά τον αγώνα τους, λέγοντας πως είναι κάτι που δεν θα έκανε ο ίδιος και μάλιστα το αντιμετωπίζει και σαν δείγμα ηττοπάθειας: "Βγήκα στο court για να κερδίσω. Αν βγαίνεις στο court για να κερδίσεις, είναι δύσκολο να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω, δεν θέλω να φανώ ασεβής, απλά είναι κάτι που δεν θα έκανα. Αν παίζεις έναν αγώνα και σκέφτεσαι να ζητήσεις κατι από τον αντίπαλό σου, θα ρωτούσα 'τι κάνεις εκεί;' Είναι λίγο περίεργο κατά τη γνώμη μου. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του γι' αυτό το θέμα και σέβομαι απόλυτα αυτό που έκανε ο Pedro, απλά δεν θα το έκανα εγώ. Ίσως να ζητούσα κάτι όταν τελείωνε το τουρνουά, αν τον έβλεπα κάποια άλλη στιγμή, μια φωτογραφία, όπως έκανα άλλωστε και μετά την προπόνησή μας. Αν είχα στο μυαλό μου να ζητήσω την μπλούζα του μετά από τον αγώνα μας, δεν ξέρω, μάλλον δεν θα έβγαινα στο court με την πρόθεση να κερδίσω."

Στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση στο χώμα, ο Lehecka θα αντιμετωπίσει αύριο τον Daniil Medvedev, αναζητώντας την πρόκριση στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots