ATP
Τρομερός Rublev, "εκθρόνισε" τον Alcaraz! (vids)

 
Τρομερός Rublev, "εκθρόνισε" τον Alcaraz! (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 - 19:10

Ένας πολύ καλός Andrey Rublev έβαλε "φρένο" στον Carlos Alcaraz, που για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια δεν θα είναι ο πρωταθλητής στη Μαδρίτη!

Μετά το 2022 και το 2023, ο Carlos Alcaraz δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του φέτος στη Μαδρίτη, καθώς υπέστη την ήττα από έναν τρομερό Andrey Rublev με 4-6, 6-3, 6-2, στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

Ο Alcaraz ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Στο 9ο game είχε 2 set points για να τελειώσει με 2ο break το σετ, αλλά τελικά ο Rublev τον υποχρέωσε να σερβίρει γι' αυτό, με τον Ισπανό να επιστρέφει από το 15-30 και να κερδίζει 3 πόντους στη σειρά για το 6-4.

Ο Rublev ωστόσο κατάφερε να ανοίξει με break το 2ο σετ και όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε συνεχώς, σε αντίθεση με τον Alcaraz, που φάνηκε να μην έχει την απαραίτητη ενέργεια, μετά και την τρίωρη μάχη που έδωσε χθες με τον Jan-Lennard Struff.

Ο Ρώσος προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και παρότι και οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια, δεν υπήρξε άλλο break με το σετ να ολοκληρώνεται στα 9 games (6-3).

Και το αποφασιστικό σετ άνοιξε με break του Rublev, που ήταν πια αισθητά ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και έκανε μάλιστα 2ο break, για να διευρύνει το προβάδισμά του στο 5-1. Δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς ο Alcaraz και ο Ρώσος ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 8ο game του 3ου σετ, για το 6-2.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Rublev απέναντι στον Alcaraz, σε 3 συναντήσεις. Ο Ρώσος πήγε στη Μαδρίτη έχοντας ένα σερί 4 διαδοχικών νικών, κατάφερε όμως τις τελευταίες μέρες να αλλάξει τα πράγματα, να βρει ξανά την ψυχολογία του και να φτάσει τις 4 συνεχόμενες νίκες, για να επιστρέψει στους μεγάλους ημιτελικούς.

Θα είναι η πρώτη του φορά στα ημιτελικά της Μαδρίτης και η 8η συνολικά σε ένα Masters τουρνουά στην καριέρα του. Θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή της αναμέτρησης του Taylor Fritz με τον Francisco Cerundolo, συνεπώς έχει και μια καλή ευκαιρία να μπει για 5η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Masters.

O Alcaraz σε όλο το τουρνουά της Μαδρίτης δεν ήταν στο καλύτερό του επίπεδο, κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού προερχόταν από τραυματισμό. Ο τρόπος ωστόσο που έβρισκε τις λύσεις στο γήπεδο και κατάφερνε να περάσει μέχρι τα προημιτελικά, έκανε ακόμα και τον ίδιο να πιστέψουν στις δυνατότητές του να υπερασπιστεί για μια ακόμα φορά τον τίτλο του.

Τελικά το σερί του στο Caja Magica σταματάει στις 14 νίκες και φέτος το Madrid Open θα έχει νέο πρωταθλητή. Ο Ισπανός κινδυνεύει να χάσει άλλη μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί στο Νο.4, αν κερδίσει αύριο τον αγώνα του (με τον Jiri Lehecka) o Daniil Medvedev.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots