ATP
Θα χάσει μια θέση, αλλά θα μείνει στο Top 8 o Τσιτσιπάς

 
Θα χάσει μια θέση, αλλά θα μείνει στο Top 8 o Τσιτσιπάς
© Barcelona Open
tn team Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 16:14

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα χάσει τη θέση του από τον Andrey Rublev, που κέρδισε σήμερα στη Μαδρίτη, όμως θα παραμείνει στην πρώτη 8άδα της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι πολύ σημαντικό για τη Ρώμη.

Ο Τσιτσιπάς συγκεκριμένα θα υποστεί πτώση μιας θέσης την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα ανανεωθεί ξανά η παγκόσμιας κατάταξη της ΑΤΡ, υποχωρώντας στο Νο.8 του κόσμου.

Τη θέση του στο Νο.7 θα πάρει ο Andrey Rublev, που κέρδισε σήμερα στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στον πρώτο του ATP 1000 προημιτελικό στη φετινή σεζόν.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι, αφού το σημαντικό είναι πως ο Στέφανος θα παραμείνει στο Top 8 κι έτσι θα έχει παρόμοια κλήρωση με αυτή που θα είχε και από το Νο.7 στη Ρώμη.

Εξίσου σημαντικό είναι να μείνει στην κορυφαία 8άδα και μετά τη Ρώμη, ώστε να ισχύσει το ίδιο και για το Roland Garros. Αυτό δεν θα είναι εύκολο, καθώς θα έχει να υπερασπιστεί εκεί την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά πέρσι, με τους Hubert Hurkacz, Grigor Dimitrov και Alex De Minaur να είναι οι τρεις που τον απειλούν για το Νο.8.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots