Πάνε για double στα Τίρανα Παναγιωτίδου και Γελαδάρης

 
H Αλεξάνδρα και η Λυδία Παναγιωτίδου προέρχονται από τον τίτλο στο διπλό του J30 στα Σκόπια
H Αλεξάνδρα και η Λυδία Παναγιωτίδου προέρχονται από τον τίτλο στο διπλό του J30 στα Σκόπια
tn team Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 - 20:01

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και ο Οδυσσέας Γελαδάρης προκρίθηκαν τόσο στα ημιτελικά των μονών όσο και στους τελικούς των διπλών στο J30 τουρνουά της ITF στα Τίρανα της Αλβανίας. Στα ημιτελικά του μονού και η Δέσποινα Κοσκινά.

Με τρεις ελληνικές παρουσίες θα γίνουν αύριο οι ημιτελικοί των μονών στο Tirana Open, J30 τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στα σκληρά γήπεδα του National Sport Park των Τιράνων.

Στα κορίτσια είναι πιθανός και ένας ελληνικός τελικός, καθώς θα έχουμε εκπροσώπηση και στους δυο ημιτελικούς. Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία είναι και η κορυφαία του ταμπλό, κέρδισε σήμερα την Ειρήνη Μαρία Τσακίρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά, οπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Beatrice Veltri, Νο.3 στο ταμπλό.

Η Δέσποινα Κοσκινά επικράτησε της Ιταλίδας Rebecca Di Giovannantonio με 6-2, 6-3 και θα παίξει στον άλλον ημιτελικό, κόντρα στην Αμερικανίδα Emma Fulvia Wiesenfeld, Νο.4 στο ταμπλό.

Στα αγόρια, ο Οδυσσέας Γελαδάρης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό, πέτυχε μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στον Riku Kato από το Χονγκ Κονγκ, με 6-3, 6-7 (5), 6-4. Αύριο θα παιξει με τον Ιταλό Alessandro Fiocchi, για μια θέση στον τελικό.

Δεν κατάφερε να μπει στα ημιτελικά και ο Γιώργος Μίταλας, που ολοκλήρωσε σήμερα την πολύ καλή του πορεία στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Ιταλό Simone Massellani, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-0, 6-1.

Αμφότεροι Παναγιωτίδου και Γελαδάρης θα παίξουν και στους τελικούς των διπλών αύριο, πηγαίνοντας για το "double" στο τουρνουά των Τιράνων.

Η Αλεξάνδρα μαζί με την αδερφή της, Λυδία Παναγιωτίδου, κέρδισαν εύκολα τις Elizaveta Astafjeva και Xiang Liu με 6-2, 6-1 και θα παίξουν για τον τίτλο κόντρα στις Ιταλίδες Daria Raimondo και Beatrice Veltri. Θα διεκδικήσουν μάλιστα τον 2ο διαδοχικό τίτλο τους, αφού την περασμένη εβδομάδα κέρδισαν το J30 τουρνουά των Σκοπίων.

Στα ημιτελικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Ελένη Χατζηαβραάμ, που μαζί με την Αλβανίδα Rea Qinami ηττήθηκαν από τις Raimondo και Veltri με 6-2, 6-0.

Στο διπλό των αγοριών, οι Γελαδάρης και Μίταλας πήραν μια μεγάλη νίκη απέναντι στους Τούρκους Egemen Karaman και Ilhan Basar Senel, Νο.3 στο ταμπλό, με 3-6, 6-2, 13-11. Στον τελικό αύριο θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Alessandro Francesco Laino και Simone Massellani, Νο.4 στο ταμπλό.

Βεβαίως στο μονό των κοριτσιών συμμετείχε και η Χατζηαβραάμ, η οποία έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, όπως και η Λυδία Παναγιωτίδου, που επίσης ολοκλήρωσε στη 16άδα την πορεία της. Επίσης έπαξε η Έλλη Γεροντικού, που ολοκλήρωσε την πορεία της στον 1ο γύρο.

Στα αγόρια εκτός από τους Γελαδάρη και Μίταλα αγωνίστηκε ο Μαρίνος Καρνιάτης, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, ενώ στα προκριματικά αγωνίστηκαν οι Γιώργος Σιάντσης, Ιβάν-Ίωνας Ραγκούσης και Ραφαήλ Γακόπουλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots