WTA
Ήττα "στα σημεία" για Γραμματικοπούλου και Ματούλα στο διπλό

 
Ήττα "στα σημεία" για Γραμματικοπούλου και Ματούλα στο διπλό
© tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2026 - 19:08

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Μάρθα Ματούλα ηττήθηκαν μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι στο διπλό, από τις Catherine Harrison και Ingrid Neel στο WTA της Αθήνας.

Μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, το ελληνικό δίδυμο υπέστη την ήττα από τις Harrison και Neel με 3-6, 6-2, 11-9, μένοντας έτσι εκτός προημιτελικών στο Athens Open.

Το ματς ήταν πολύ κλειστό και οι δύο Ελληνίδες ξεκίνησαν καλύτερα, για να πάρουν ένα προβάδισμα με 4-0. Οι Harrison και Neel μείωσαν σε 4-2 και σε 5-3, αλλά οι Γραμματικοπούλου και Ματούλα έκλεισαν το σετ στο 6-3.

Οι Harrison και Neel πήραν από νωρίς στο 2ο σετ το πάνω χέρι και δεν το έχασαν ποτέ, για να το κλείσουν με double break στο 6-2.

Στο match tie-break, που έκρινε την πρόκριση, το παιχνίδι ήταν πολύ αμφίρροπο και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο ως το τέλος. Οι Harrison και Neel έφτασαν πρώτες σε match point στο 9-8 και τελικά αξιοποίησαν τη δεύτερη ευκαιρία τους, για να πάρουν το tie-break με 11-9 και να προκριθούν στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Maia Lumsden και Qianhui Tang, Νο.4 στο ταμπλό.

Αργότερα, εκτός συνέχειας έμεινε και η τελευταία Ελληνίδα που ήταν στο διπλό, η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία έφτασε ως τα προημιτελικά μαζί με τη Γαλλίδα Carole Monnet. Εκεί οι δυο τους ηττήθηκαν από τις Νο.2 του ταμπλό, Jiang Xinyu και Wu Fang-hsien με 7-5, 6-3. Οι δύο τελευταίες θα παίξουν με τις νικήτριες του παραπάνω ζευγαριού.

Tennis shots