WTA
"Έπεσε" μετά από μεγάλη μάχη η Βαλεντίνη (vid)

 
"Έπεσε" μετά από μεγάλη μάχη η Βαλεντίνη (vid)
© tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026 - 23:31

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κοίταξε στα μάτια την Alycia Parks, Νο.70 στην παγκόσμια κατάταξη, η Αμερικανίδα όμως πήρε τη νίκη στο τέλος και προκρίθηκε στις "16" του Athens Open.

Η Γραμματικοπούλου λύγισε έπειτα από μεγάλη μάχη με την Parks, με 7-6 (3), 6-4.

Στάθηκε εξαιρετικά καλά η Ελληνίδα τενίστρια, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τους τραυματισμούς και βρίσκεται στο Νο.500 του κόσμου.

Αυτό ήταν εμφανές και στο σερβίς της σήμερα, όμως εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα της Parks από το σερβίς και μετέτρεψε σε μεγάλο ντέρμπι την αναμέτρηση που έκλεισε το αποψινό πρόγραμμα στο Centre Court του Stadion Sports Center του ΟΑΚΑ.

Μετά από ένα 1ο σετ στο οποίο οι δύο παίκτριες κράτησαν μόλις από μια φορά τα σερβίς του - και όλα τα υπόλοιπα games ήρθαν με breaks - η Parks κατάφερε τελικά να το κερδίσει στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Και το 2ο σετ ήταν κλειστό, με τη Βαλεντίνη να προηγείται μάλιστα μέχρι και με 4-3. Η Parks έκανε το αποφασιστικό break στο 9ο game και αυτή τη φορά έκλεισε το σετ και το ματς στο σερβίς της, ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν 2 ώρες αγώνα.

Ήταν μια πολύ σπουδαία εμπειρία για τη Βαλεντίνη, που την αξιοποίησε στο έπακρο, το απόλαυσε, έπαιξε τένις υψηλού επιπέδου και είχε την ευκαιρία να παίξει μπροστά σε ελληνικό κοινό για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια και για 1η φορά γενικά σε ένα τέτοιο στάδιο.

Τώρα θα επικεντρωθεί στο διπλό, καθώς θα παίξει και εκεί, με συμπαίκτρια τη Μάρθα Ματούλα. Στον 1ο γύρο οι δύο Ελληνίδες θα αντιμετωπίσουν τις Catherine Harrison και Ingrid Neel.

Η Parks από την πλευρά της θα συνεχίσει στη φάση των "16" και θα αντιμετωπίσει εκεί τη Mai Hontama από την Ιαπωνία, που έκανε μια μικρή έκπληξη νωρίτερα, κερδίζοντας τη Magda Linette, No.8 στο ταμπλό, με 6-4, 7-5.

Tennis shots