WTA
18χρονη τενίστρια βγήκε ντοπέ, στην ίδια ουσία με τον Sinner

 
18χρονη τενίστρια βγήκε ντοπέ, στην ίδια ουσία με τον Sinner
tn team Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2025 - 17:13

H 18χρονη τενίστρια από τις ΗΠΑ, Jessica Eudovic, βγήκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στην ουσία κλοστεβόλη, την ίδια που είχε βρεθεί και στον οργανισμό του Jannik Sinner.

Σε αντίθεση με την υπόθεση του Sinner τότε, η Eudovic τέθηκε σε αναστολή από την ITIA (International Tennis Integrity Agency), καθώς το αίτημά της για το αντίθετο δεν έγινε δεκτό.

Θα περιμένει λοιπόν, ούσα τιμωρημένη, την τελική απόφαση των ανεξάρτητων αρχών για να μάθει την τιμωρία της.

Η Eudovic βρίσκεται στο Νο.1164 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF και δεν έχει rank στη WTA. Το 2024 είχε λάβει μέρος και στο Billie Jean King Cup, με την Εθνική Ομάδα της Αγίας Λουκίας.

Θυμίζουμε πως στην περίπτωση του Sinner, ο Ιταλός είχε πέσει "στα μαλακά", κάτι στο οποίο βοήθησε και η πολύ δυναμική διαχείριση της ομάδας του. Το αίτημά του τότε να συνεχίσει να παίζει μέχρι να αποφασιστεί η τιμωρία του είχε γίνει δεκτό και τελικά πρωτόδικα δεν τιμωρήθηκε καθόλου. Ακολούθησε η έφεση που άσκησε η WADA και εξέταζε τον βαθμό της ευθύνης που αναλογούσε στον ίδιο - χωρίς να αμφισβητεί ότι η ουσία βρέθηκε στον οργανισμό του από αμέλεια. Τελικά, ο Ιταλός συμβιβάστηκε να εκτίσει μια τιμωρία αποκλεισμού τριών μηνών, προκειμένου να μη ρισκάρει να χάσει κάποιο Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots