WTA
Επέστρεψε στο Top 5 η Rybakina

 
Επέστρεψε στο Top 5 η Rybakina
tn team Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2025 - 13:20

H Elena Rybakina ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του WTA Finals και έκλεισε τη χρονιά στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εκτός από ένα ιστορικό χρηματικό έπαθλο 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ στην ιστορία του γυναικείου τένις, η Elena Rybakina κέρδισε και το απόλυτο των 1.500 βαθμών με τον θρίαμβό της στο WTA Finals.

Αυτό την έφερε ξανά στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου και θα τερματίσει τη σεζόν. H 26χρονη Καζάκα τενίστρια, η οποία έχει φτάσει μέχρι το Νο.3 στην καριέρα της, είχε πέσει και στο Νο.13 στα μέσα της σεζόν, ενώ μόλις ένα μήνα πριν βρισκόταν στο Νο.9 του κόσμου, έκανε όμως το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στη χρονιά.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν άλλαξε κάτι, με την Aryna Sabalenka να μένει για μια ακόμα φορά χωρίς τον τίτλο στο WTA Finals, αλλά να έχει εξασφαλισμένο με άνεση κιόλας το Year-end No.1. Μετά και την πορεία της μέχρι τον τελικό του Ριάντ, αύξησε κιόλας τη διαφορά της, φτάνοντας τους 10.870 βαθμούς. 

Στους 8.395 βαθμούς - περίπου 2.500 λιγότερους - έμεινε η Iga Swiatek, στο Νο.2. Η Coco Gauff έχει 6.763 στο Νο.3 και από εκεί και πέρα έχει κοντά της τις Amanda Anisimova στο Νο.4 και τη Rybakina στο Νο.5.

Στο Νο.6 βρίσκεται η Jessica Pegula, στο No.7 η Madison Keys, στο Νο.8 η Jasmine Paolini, στο Νο.9 η Mirra Andreeva και στο Νο.10 η Ekaterina Alexandrova. 

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots