WTA
Τραυματίστηκε στον τελικό η Osaka, τον τίτλο η Tauson (vid)

 
Τραυματίστηκε στον τελικό η Osaka, τον τίτλο η Tauson (vid)
tn team Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2025 - 14:46

Μια μεγάλη ατυχία "χτύπησε" τη Naomi Osaka, που τραυματίστηκε στον τελικό του ASB Classic στο Ώκλαντ και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση, παρότι κέρδιζε με σετ.

Μόλις είχε κερδίσει το 1ο σετ με 6-4 απέναντι στην Clara Tauson και είχε κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στους τίτλους μετά από 4 χρόνια η Naomi Osaka, όταν εγκατέλειψε άδοξα την αναμέτρηση, με πόνο στους κοιλιακούς της.

Η 27χρονη Γιαπωνέζα, η οποία επέστρεψε από την εγκυμοσύνη της και την άδεια μητρότητας για να παίξει στον πρώτο της τελικό μετά από το 2022, έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 5-1 της Tauson.

Στη συνέχεια άρχισε να έχει όλο και εντονότερες ενοχλήσεις, με τη νεαρή Δανέζα να μειώνει σε 5-4. Η Osaka βρήκε τρόπο με το σερβίς της να κλείσει το 1ο σετ στο 6-4, ωστόσο δεν μπορούσε να συνεχίσει την προσπάθεια και έκρινε ότι ήταν καλύτερο να εγκαταλείψει, προκειμένου να δώσει στον εαυτό της μια ευκαιρία αν ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός, να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ήταν η 12η παρουσία σε τελικό για την Osaka (7-5), που παραμένει χωρίς τίτλο από το Australian Open του 2021. Για την Tauson ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας (3-1), μετά τα 250άρια της Λυών και του Λουξεμβούργου. Η 22χρονη Δανέζα θα ανεβεί 9 θέσεις ψηλότερα, στο Νο.41 του κόσμου, ενώ η Osaka θα επιστρέψει στο Top 50 και συγκεκριμένα στο Νο.49 του κόσμου (+8 θέσεις).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots