WTA
Άνοιξε λογαριασμό η Krejcikova (vid)

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Chryslène Caillaud / Internationaux de Strasbourg
tennisnews team Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 - 12:41

H Barbora Krejcikova συνεχίζει να πραγματοποιεί μια εκπληκτική χρονιά και κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο WTA Tour στο Στρασβούργο.

H Barbora Krejcikova έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στον τελικό του Internationaux de Strasbourg και επιβλήθηκε της Sorana Cirstea με 6-3, 6-3, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο 250άρι του Στρασβούργου.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος καριέρας για την 25χρονη Τσέχα, που πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά. Τον Μάρτιο, είχε καταφέρει να φτάσει έως τον τελικό του Dubai Championships της κατηγορίας WTA 1000, όπου έχασε τον τίτλο από την Garbine Muguruza. Ο τελικός στο Στρασβούργο ήταν ο 3ος της καριέρας της, καθώς είχε παίξει και στον τελικό της Νυρεμβέργης το 2017.

Αυτή την εβδομάδα κέρδισε κατά σειρά τις Oceane Dodin, Carolina Garcia, Ekaterina Alexandrova και Jule Niemeier, για να φτάσει έως τον τελικό. Εκεί κυριάρχησε απόλυτα, αφού προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1 στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ "ξέφυγε" με 5-2.

Από το Νο.38 της παγκόσμιας κατάταξης, που ήταν και το career high της, η Krejcikova θα ανεβεί στο Νο.33, θα βελτιώσει δηλαδή κατά 5 θέσεις το καλύτερό της ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο.65 του κόσμου.

Καλή σεζόν διανύει και η Cirstea, η οποία τον προηγούμενο μήνα κέρδισε τον πρώτο της τίτλο από το μακρινό 2008, στην Κωνσταντινούπολη. Αυτός ήταν ο 2ος τελικός της μέσα σε έναν μήνα και σ' αυτή τη σεζόν, από τους 6 συνολικά που έχει στην καριέρα της (2-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots