WTA
Στο Νο.18 η Σάκκαρη, στο Top 25 η Gauff

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 - 11:16

H Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης. Για πρώτη φορά στο Top 25 η 17χρονη Cori Gauff, 10 θέσεις ψηλότερα η Paula Badosa. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή την εβδομάδα.

Χωρίς αλλαγές στην πρώτη 20άδα ανανεώθηκε αυτή την εβδομάδα η παγκόσμια κατάταξη της WTA, με τη Μαρία Σάκκαρη να παραμένει στο No.18 του κόσμου, που είναι και το career high της.

Στην 1η θέση μένει η Ashleigh Barty, που έχει κρατήσει πολύ πίσω της τις Naomi Osaka και Simona Halep, στο Νο.2 και Νο.3 αντίστοιχα. Στο Νο.4 βρίσκεται η Aryna Sabalenka και στο Νο.5 η Sofia Kenin.

Η 17χρονη Cori Gauff, η οποία κατέκτησε το 250άρι της Πάρμα την προηγούμενη εβδομάδα, κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.25 του κόσμου. Η άλλη πρωταθλήτρια της εβδομάδας, Paula Badosa, που κέρδισε στο Βελιγράδι, άφησε πίσω της 10 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.34 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η 19χρονη Maria Camila Osorio Serrano είχε άλλη μια εκπληκτική εβδομάδα, φτάνοντας έως τα ημιτελικά στο 250άρι του Βελιγραδίου, και κέρδισε σήμερα 17 θέσεις, για να πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 100 και να ανεβεί συγκεκριμένα στο Νο.98.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots