WTA
1ος τίτλος για την Badosa στο Βελιγράδι (vid)

 
Paula Badosa
Paula Badosa © Srdjan Stevanovic/Serbia Ladies Open
tn team Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 - 22:27

H Paula Badosa είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στο Βελιγράδι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, έπειτα από έναν τελικό ωστόσο που δυστυχώς ολοκληρώθηκε με τραυματισμό.

Η Badosa διανύει μια εκπληκτική χρονιά στο χώμα και πιστοποίησε πως είναι και η καλύτερη έως τώρα στην καριέρα της, με τον πρώτο τίτλο της στο Serbia Open του Βελιγραδίου.

Στον πρώτο τελικό της καριέρας της, η 23χρονη Ισπανίδα κέρδιζε την Ana Konjuh με 6-2, 2-0, που δυστυχώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σε εκείνο το σημείο, εξαιτίας τραυματισμού στο δεξί της ισχίο.

Η Badosa πάντως δεν έχασε ούτε ένα σετ αυτή την εβδομάδα στο Novak Tennis Center του Βελιγραδίου. Στον 1ο γύρο κέρδισε την Andrea Petkovic με 6-2, 6-3, στη συνέχεια απέκλεισε την Mihaela Buzarnescu με 6-0, 6-4, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε τη Rebecca Peterson με 6-2, 6-4, για να προκριθεί στον 3ο συνεχόμενο ημιτελικό της. Εκεί επιβλήθηκε της έκπληξης του τουρνουά, της Βουλγάρας lucky loser Viktoriya Tomova, με 6-1, 6-2.

Ο πρώτος κερδισμένος τίτλος στο tour, αναμένεται να φέρει την Ισπανίδα και σε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αφού τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο.34, 10 θέσεις ψηλότερα από σήμερα και 8 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη καλύτερη θέση που είχε ποτέ.

Σημαντική εβδομάδα ήταν και για την Konjuh, που τις τελευταίες εβδομάδες έπαιζε για πρώτη φορά καλό τένις με συνέπεια, μετά την πολύ δύσκολη τριετία που διανύει από το 2018, μετά την επέμβαση που έπρεπε να κάνει στον δεξί της αγκώνα. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό το πρόβλημα στο ισχίο για την 23χρονη Κροάτισσα, που αγωνίστηκε στον πρώτο της τελικό από τον Ιανουάριο του 2017 και θα κερδίσει 20 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.144 του κόσμου τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots