WTA
Στην 9η θέση του κόσμου η Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 - 11:53

Μετά τον θρίαμβό της στη Ρώμη, η 20χρονη Iga Swiatek έγινε το νέο και το νεότερο μέλος του Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η νεαρή Πολωνή τενίστρια κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά και την πολύ μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Internazionali BNL d' Italia.

Θυμίζουμε πως είναι ο 3ος τίτλος καριέρας για την Swiatek και ο 2ος μεγάλος τίτλος σε χωμάτινο τουρνουά, μετά από το Roland Garros του 2020. Στον τελικό της Ρώμης, πέτυχε μάλιστα μια από τις πιο συντριπτικές νίκες σε τελικούς στην ιστορία της WTA, κερδίζοντας με 6-0, 6-0 την Karolina Pliskova.

Στο Νο.1 είναι πάντα η Ashleigh Barty, η οποία δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση της αυτή τη στιγμή, έχοντας σχεδόν 3.000 περισσότερους βαθμούς από τη δεύτερη Naomi Osaka. Στο Νο.3 βρίσκεται η Simona Halep, στο Νο.4 η Aryna Sabalenka και στο Νο.5 η Sofia Kenin.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.18 του κόσμου. Το career high της βελτίωσε και η Jessica Pegula, που κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.28, αλλά και η Cori Gauff, που στα 17 της χρόνια κατάφερε να μπει στο Top 30.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots