WTA
Απίστευτη Swiatek, πρωταθλήτρια με double bagel! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 - 16:21

Σε έναν από τους πιο μονόπλευρους τελικούς στην ιστορία της WTA, η Iga Swiatek συνέτριψε την Karolina Pliskova με 6-0, 6-0 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Ρώμη!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Iga Swiatek διέλυσε την Karolina Pliskova, για να κερδίσει σε τρία τέταρτα της ώρας τον τελικό του Internazionali BNL d' Italia, τον δεύτερο μεγάλο τίτλο της στο χώμα μετά το Roland Garros του 2020, πριν ακόμα γίνει 20 ετών.

Η νεαρή Πολωνή, που θα κλείσει τα 20 σε δυο εβδομάδες, όχι μόνο δεν έχασε game από την Pliskova, που δεν μπήκε ποτέ στον τελικό και έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι, αλλά ήταν επιβλητική και μέσα στα games.

Κέρδισε σε λιγότερο από 20 λεπτά το 1ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις 4 πόντους (24-4). Στο 2ο σετ η Pliskova κέρδισε περισσότερους πόντους, αλλά και πάλι ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, με την Swiatek να κυριαρχεί κατά κράτος και να παίρνει όλα τα games.

Στο τέλος του παιχνιδιού, τα στατιστικά έγραψαν 17 winners και 5 αβίαστα λάθη για την Swiatek, ενώ η Pliskova είχε 5 winners και 23 αβίαστα λάθη! Η Πολωνή κέρδισε 51 πόντους και η Τσέχα μόλις 13!

Όλα αυτά, η Swiatek τα έκανε απέναντι σε μια Top 10 παίκτρια του κόσμου! Την ερχόμενη Δευτέρα, η Swiatek θα βρίσκεται επίσης στο Top 10, κερδίζοντας 5 θέσεις και σκαρφαλώνοντας στο Νο.10 του κόσμου, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

"Υπάρχουν μέρες στο τένις που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες και σήμερα ήταν μια τέτοια μέρα. Προσπάθησα να κερδίσω μερικούς πόντους, αλλά τίποτα δεν δούλευε για μένα. Είναι μια μέρα που θα προσπαθήσω να ξεχάσω γρήγορα", είπε η Pliskova στην απονομή, που δεν θέλησε να στερήσει τίποτα από την καταπληκτική εμφάνιση της Swiatek. Η Τσέχα, πρωταθλήτρια το 2019 στη Ρώμη, ήταν για 3η διαδοχική χρονιά στον τελικό του τουρνουά.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για την Swiatek, που κέρδισε τον 1ο τίτλο της στο Roland Garros τον περασμένο Οκτώβριο! Τον Φεβρουάριο κέρδισε το 500άρι της Αδελαΐδας και σήμερα πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη της σε τελικό (3-1 συνολικά σε τελικούς, ήταν φιναλίστ στο 250άρι του Λουγκάνο το 2019).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots