WTA
Διπλή πρόκριση και τελικός για την Swiatek (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 - 19:29

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros, Iga Swiatek, κέρδισε μέσα σε λίγες ώρες τις Elina Svitolina και Coco Gauff, και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα έναν μεγάλο τίτλο στο χώμα πριν γίνει 20 ετών!

Η νεαρή Πολωνή, η οποία θα γίνει 20 στο τέλος του μήνα, χρειάστηκε να αγωνιστεί δυο φορές σήμερα και κατάφερε να πάρει δυο straight sets νίκες και να προκριθεί στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Στα προημιτελικά κέρδισε τη 2 φορές πρωταθλήτρια της Ρώμης, Elina Svitolina, με 6-2, 7-5. Περίπου 3 ώρες μετά, επέστρεψε στο court και αντιμετώπισε τη 17χρονη Coco Gauff, που είχε επίσης μια σπουδαία εβδομάδα στη Ρώμη. Κέρδισε τη νεαρή Αμερικανίδα με 7-6 (3), 6-3 και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.

Το 1ο σετ της αναμέτρησης ήταν πολύ κλειστό, αλλά η Swiatek κατάφερε να το πάρει με ένα άψογο tie-break. Στη συνέχεια, παρότι μπήκε στο 4ο σετ της για σήμερα, κυριάρχησε στο court και "ξέφυγε" με 5-1 στο 2ο σετ του ημιτελικού, το οποίο τελικά έκλεισε στα 9 games.

Στον τελικό της Ρώμης, που θα είναι ο πρώτος τελικός της σε 1000άρι και ο 4ος συνολικά στην καριέρα της (2-1 σε τελικούς), θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του 2019, Karolina Pliskova, που νωρίτερα είχε κερδίσει την Petra Martic με 6-1, 3-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots