WTA
Ξανά στον τελικό της Ρώμης η Pliskova (vid)

 
Karolina Pliskova
Karolina Pliskova Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 - 16:44

H Karolina Pliskova έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Petra Martic στα 3 σετ και προκρίθηκε για 3η διαδοχική χρονιά στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης.

Μόνο εύκολη δεν ήταν η αποστολη της Karolina Pliskova στον πρώτο ημιτελικό του Internazionali BNL d' Italia, όμως η 29χρονη Τσέχα στο τέλος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε τη νίκη με 6-1, 3-6, 6-2 επί της Petra Martic, για να προκριθεί για μια ακόμα χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Ρώμη αποτελεί το καλύτερο τουρνουά της χωμάτινης σεζόν για την Pliskova, που προκρίθηκε για 3η διαδοχική χρονιά στον τελικό. Το 2019 είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην αιώνια πόλη, ενώ το 2020 είχε εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού τον τελικό, με τη Simona Halep.

Με 37 winners και 31 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον πολύ καλό αγώνα της η Pliskova, τη στιγμή που η σκληροτράχηλη Martic είχε 20 winners και 34 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ η Τσέχα κυριάρχησε απολύτως στο court, "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Martic και επιβλήθηκε με 6-1. Η Κροάτισσα όμως απάντησε με ένα πολύ καλό 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε 4 games στη σειρά και μετέτρεψε το 2-3 σε 6-3.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ, η Pliskova προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Martic την ισοφάρισε σε 2-2, έπειτα από 4 πολύ κλειστά games, με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η Pliskova είχε ωστόσο τον τελευταίο λόγο, κάνοντας νέο break στο 5ο game και ακόμα ένα στο 7ο (5-2), για να πάρει τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια της και να ολοκληρώσει το παιχνίδι με το σερβίς της στο 8ο game, σε 1 ώρα και 54 λεπτά.

Θα είναι ο 1ος τελικός της Pliskova στη φετινή χρονιά και ο 30ός συνολικά στην καριέρα της. Η Τσέχα θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο της (16-13 σε τελικούς), απέναντι σε μια εκ των Iga Swiatek και Coco Gauff.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots