WTA
Εγκατέλειψε η Barty, ημιτελικά η Gauff! (vids)

 
Εγκατέλειψε η Barty, ημιτελικά η Gauff! (vids)
tn team Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 - 19:15

Την ώρα που κέρδιζε με σετ, η Ashleigh Barty αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα της με την Coco Gauff, με αποτέλεσμα η 17χρονη Αμερικανίδα να προκριθεί στα ημιτελικά της Ρώμης!

Ενώ όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να πάρει τη νίκη, έχοντας το προβάδισμα με 6-4, 2-1, η Ashleigh Barty αποφάσισε να μη συνεχίσει τον προημιτελικό με την Coco Gauff, εξαιτίας των ενοχλήσεων που ένιωθε στο δεξί της χέρι.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου πήρε αυτή την απόφαση ενώ άρχισε να δυναμώνει ξανά η βροχή στη Ρώμη, μετά και από μια μικρή κουβέντα που είχε με το φυσιοθεραπευτή του τουρνουά.

Σίγουρα όχι με τον ιδανικότερο τρόπο, όμως η Gauff πήρε ακόμα μια σπουδαία πρόκριση στη Ρώμη και πλέον βρίσκεται στον πιο σημαντικό ημιτελικό της καριέρας της. Στα 17 της μόλις χρόνια, η ταλαντούχα Αμερικανίδα θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα την πρώτη της είσοδο στο Τop 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Elina Svitolina και Iga Swiatek, για μια θέση στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Στον άλλον ημιτελικό, που είναι ήδη γνωστός, θα αναμετρηθούν Karolina Pliskova και Petra Martic. Η Pliskova κατάφερε μετά από μια πολύ δύσκολη μάχη να σταματήσει την εκπληκτική πορεία της Jelena Ostapenko, επικρατώντας της Λετονής με 4-6, 7-5, 7-6 (1).

Η Martic με τη σειρά της κέρδισε την εξαιρετική φέτος Jessica Pegula με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στον πιο σημαντικό ημιτελικό της καριέρας της, στα 30 της χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots