WTA
Κέρδισε και τη Sabalenka η Gauff (vid)

 
Κέρδισε και τη Sabalenka η Gauff (vid)
tn team Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 - 14:04

Μετά τη Μαρία Σάκκαρη, η 17χρονη Coco Gauff κέρδισε και την Aryna Sabalenka, σταματώντας το νικηφόρο σερί της πρωταθλήτριας της Μαδρίτης!

Μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας της πανηγύρισε η Coco Gauff, η οποία επιβλήθηκε της Aryna Sabalenka με 7-5, 6-3 και εξασφάλισε μια θέση στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης.

Η 17χρονη Αμερικανίδα κέρδισε για 2η φορά στην καριέρα της παίκτρια από το Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης - είχε κερδίσει και τη Naomi Osaka το 2020 στο Australian Open - και για 3η παίκτρια από το Top 10.

Προκρίθηκε στον 4ο προημιτελικό της για φέτος και ισοφάρισε τον σημαντικότερο που έχει παίξει ποτέ, που ήταν επίσης φέτος, στο 1000άρι του Ντουμπάι. Επιπλέον, το έκανε απέναντι σε μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου αυτή τη στιγμή, αφού η Sabalenka προερχόταν από την κατάκτηση του Madrid Open, ενώ είχε 7 διαδοχικές νίκες και 11 νίκες συνολικά, στις 12 πρώτες αναμετρήσεις της στη χωμάτινη σεζόν.

Αν και έχασε το προβάδισμα με break που είχε πάρει νωρίς από το 2-0 και έμεινε πίσω με 4-5, η νεαρή Αμερικανίδα ήταν πολύ ψύχραιμη όταν σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ, ισοφάρισε σε 5-5 και τελικά έκανε και νέο break για να περάσει μπροστά με 6-5.

Με love service game έκλεισε το σετ η Gauff, η οποία ήταν αισθητά η καλύτερη παίκτρια στο γήπεδο σε όλο το 2ο σετ, με την Sabalenka να κάνει πολλά λάθη και να μην είναι στη μέρα της. Δεν ήρθε αντιμέτωπη με break point ούτε σε ένα game του σετ η Αμερικανίδα, η οποία είχε 2 χαμένες ευκαιρίες για break στο 5ο game και τελικά "έσπασε" το σερβίς της Λευκορωσίδας στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3).

Αύριο η Gauff θα αντιμετωπίσει την επίσης πολύ φορμαρισμένη Ashleigh Barty, πρωταθλήτρια στη Στουτγκάρδη, φιναλίστ στη Μαδρίτη και φυσικά Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, που κέρδισε ελεγχόμενα τη Veronika Kudermetova με 6-3, 6-3, για να βελτιώσει το ρεκόρ της στη χωμάτινη σεζόν σε 13-2 νίκες.

Στα προημιτελικά της Ρώμης προκρίθηκε και η δεύτερη Αμερικανίδα που ήταν στον 3ο γύρο, η Jessica Pegula, η οποία συνεχίζει τη φανταστική της εβδομάδα. Μόλις χθες είχε κερδίσει τη Νο.2 στον κόσμο Naomi Osaka και σήμερα η 27χρονη απέκλεισε και την Ekaterina Alexandrova με 6-2, 6-4, για να κάνει το 3 στα 3 στο Foro Italico, χωρίς να απωλέσει σετ.

Επόμενη αντίπαλος για την Pegula θα είναι η Petra Martic, που επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την πολύ καλή Nadia Podoroska με 3-6, 6-1, 6-2, παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση, την πρώτη της στην 8άδα της Ρώμης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots