WTA
Εκτός Ρώμης Serena και Osaka (vids)

 
Serena Williams
Serena Williams Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 18:18

Η Serena Williams έδωσε σήμερα τον 1000ό αγώνα της καριέρας της, δεν μπόρεσε όμως να τον συνδυάσει με νίκη, ενώ πολύ νωρίς αποχαιρέτησε τη Ρώμη και η Naomi Osaka, που δείχνει να μην μπορεί να βρει τα πατήματά της στο χώμα.

Η Serena έδωσε τον πρώτο της αγώνα μετά από την Αυστραλία σήμερα, καθώς και 1000ό συνολικά στην καριέρα της, σε ένα ακόμα ορόσημο της τεράστιας καριέρας της. Η 39χρονη Αμερικανίδα όμως δεν μπόρεσε να το γιορτάσει και με μια νίκη, αφού ηττήθηκε από τη Nadia Podoroska με 7-6 (6), 7-5, παρότι πάλεψε πολύ σκληρά και στα δυο σετ.

Η Podoroska, η οποία είχε κάνει την πολύ μεγάλη πορεία μέχρι τα ημιτελικά πέρσι στο Roland Garros, θα παίξει αύριο με την Petra Martic για μια θέση στα προημιτελικά. Η Martic κέρδισε νωρίτερα την Kristina Mladenovic με 7-5, 6-3.

Ήττα στην πρεμιέρα της γνώρισε και η Naomi Osaka, Νο.2 στο ταμπλό, που ηττήθηκε από την Jessica Pegula με 7-6 (2), 6-2. Ηταν η 2η ήττα σε 3 αναμετρήσεις στη χωμάτινη σεζόν για την Osaka, που φαίνεται να δυσκολεύεται αρκετά σ' αυτή την επιφάνεια.

Στον 3ο γύρο η Pegula θα αντιμετωπίσει την Ekaterina Alexandrova, που πήρε χωρίς αγώνα την πρόκριση εις βάρος της Jennifer Brady, αφού η Αμερικανίδα αποσύρθηκε από το τουρνουά έχοντας ενοχλήσεις στο πόδι της.

Αξιοσημείωτη νίκη σημείωσε και η Barbora Krejcikova, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το απέδειξε και σήμερα, επικρατώντας της Sofia Kenin με 6-1, 6-4. Επόμενη αντίπαλος για την Τσέχα η Iga Swiatek, που κέρδισε τη Madison Keys με 7-5, 6-1.

Η Vera Zvonareva με τη σειρά της απέκλεισε την Petra Kvitova με 6-4, 3-6, 6-4 και θα συνεχίσει την πολύ καλή της πορεία, που ξεκίνησε από τα προκριματικά, απέναντι στην Karolina Pliskova. Η τελευταία επικράτησε της Anastasija Sevastova με 6-2, 6-3.

Τα υπόλοιπα φαβορί πήραν εύκολα ή δύσκολα τις προκρίσεις για την επόμενη φάση. Η Ashleigh Barty επιβλήθηκε της Yaroslava Shvedova με 6-4, 6-1 και θα παίξει με τη Ρωσίδα Veronika Kudermetova για μια θέση στην 8άδα, μετά και τη νίκη της τελευταίας επί της Carolina Garcia με 6-4, 6-4.

Η πρωταθλήτρια της Μαδρίτης, Aryna Sabalenka, επικράτησε της Sara Sorribes Tormo με 7-5, 6-1 και θα παίξει στον 3ο γύρο με την Coco Gauff, που θυμίζουμε πως άφησε εκτός τη Μαρία Σάκκαρη σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της ημέρας.

Τέλος, αμφότερες Garbine Muguruza και Elina Svitolina έμειναν πίσω με σετ, στο τέλος όμως έκλεισαν τον πολυαναμενόμενο μεταξύ τους αγώνα στον 3ο γύρο, κερδίζοντας τις Bernarda Pera (2-6, 6-0, 7-5) και Amanda Anisimova (2-6, 6-3, 6-4) αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots