WTA
Εκτός Ρώμης η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 12:53

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε αυτή τη φορά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Coco Gauff και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Δεν ήταν μια καλή μέρα για τη Μαρία Σάκκαρη, που έδειξε ασυνήθιστη για τη φετινή σεζόν αστάθεια στην απόδοσή της και το πλήρωσε, γνωρίζοντας την ήττα από την Coco Gauff με 6-1, 1-6, 6-1, για τον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, οι δυο παίκτριες είχαν σκαμπανεβάσματα και μεγάλα διαστήματα κυριαρχίας στο γήπεδο. Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να κάνει ένα γρήγορο break και ενδεχομένως να έχει διαφορετική μοίρα στο 1ο σετ, όμως έχασε διπλό break point στο 1-1, 15-40.

Η Gauff κράτησε το σερβίς της, προηγήθηκε με 2-1 και στο επόμενο game, που ήταν το μεγαλύτερο στο σετ, κατάφερε μετά από 3 ευκαιρίες να κάνει εκείνη το break και να προηγηθεί με 3-1. Έσβησε νέο break point η 17χρονη Αμερικανίδα στο 5o game, για να κρατήσει ξανά το σερβίς της και να φτάσει στο 4-1, ενώ στο 6ο game έβγαλε τελείως εκτός σετ τη Σάκκαρη, κάνοντας 2ο συνεχόμενο break για το 5-1.

Στα 6 διαδοχικά κερδισμένα games με 3 break σταμάτησε το σερί της Gauff, που έκανε break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 6-1, 1-0. Η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει το πρώτο της break στο ματς μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, στο οποίο έσβησε μάλιστα 4 game points της Gauff, για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να πάρει το momentum.

Τα επόμενα λεπτά η 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιζε πολύ καλύτερα και ήταν η σειρά της να κυριαρχήσει στο παιχνίδι, κερδίζοντας 6 games στη σειρά και μετατρέποντας το 0-1 σε 6-1.

Δεν μπόρεσε όμως να διατηρήσει το momentum και το ξεκίνημα του 3ου σετ ήταν καταστροφικό για τη Σάκκαρη, που έχασε δυο πολύ κλειστά games. Το 1ο game είχε ένα break point και 5 ισοπαλίες, όμως τελικά κατέληξε στην Gauff που σέρβιρε, ενώ στο 2ο game η Αμερικανίδα έκανε και το break, παρόλο που η Σάκκαρη είχε αντισταθεί σθεναρά και είχε σβήσει 3 break points.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού θύμισε την κακή εικόνα της Σάκκαρη από το 1ο σετ, με την Ελληνίδα να κάνει αρκετά λάθη και να δίνει "φτηνούς" πόντους στην 17χρονη. Η Αμερικανίδα έφτασε στο 5-0 και το μόνο που κατάφερε η Σάκκαρη πριν ολοκληρωθεί το σετ, ήταν να μειώσει σε 5-1 και να αποφύγει το bagel.

Μετά από 2 σχετικά άνετες νίκες επί της Gauff, η Σάκκαρη γνώρισε σήμερα την πρώτη της ήττα από την πολύ ταλαντούχα Αμερικανίδα, που για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε την πρόσφατη πρωταθλήτρια της Μαδρίτης και πολύ φορμαρισμένη Aryna Sabalenka, είτε την Sara Sorribes Tormo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots