WTA
"Βασίλισσα" στη Μαδρίτη και Top 5 η Sabalenka (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 - 21:18

Μετά τις δυο διαδοχικές ήττες της από την Ashleigh Barty σε Μαϊάμι και Στουτγκάρδη, η Aryna Sabalenka πήρε τη ρεβάνς από τη κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης στη Μαδρίτη και κατέκτησε τον 10ο τίτλο της καριέρας της και 1ο στο χώμα.

Η Aryna Sabalenka ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια τις τελευταίες δυο εβδομάδες στη Μαδρίτη και επισφράγισε την κυριαρχία της με τη νίκη της επί της Ashleigh Barty στον τελικό του Mutua Madrid Open, με 6-0, 3-6, 6-4.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά τον τελικό, συνεχίζοντας την απίστευτη πορεία που είχε σε όλο το τουρνουά, στο οποίο δεν έχασε σετ από τις Vera Zvonareva, Daria Kasatkina, Jessica Pegula, Elise Mertens και Anastasia Pavlyuchenkova, η Sabalenka δεν είχε τόσο εύκολο έργο και σήμερα.

Η Barty της έβαλε αρκετά δύσκολα, καθώς κατάφερε να ανταπεξέλθει από το bagel με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ για το 2-0. Η Λευκορωσίδα ισοφάρισε σε 2-2, όμως η Αυστραλή ανέκτησε αμέσως το προβάδισμα με break και στο 9ο game "έσπασε" ξανά το αντίπαλο σερβίς, για να κατακτήσει το σετ με 6-3.

Το 3ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο και η Sabalenka βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο 4ο game, όταν χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-2, 15-40 για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Βρέθηκε επίσης πίσω με 4-3 η Λευκορωσίδα και στο 8ο game χρειάστηκε να ανατρέψει το 15-30 για να κρατήσει ξανά το σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 4-4. Μετά από αυτό βρήκε ένα break με love και ξανά με love service game "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, κερδίζοντας δηλαδή τους 11 τελευταίους πόντους του τελικού!

Αυτή ήταν η 4η νίκη της Sabalenka απέναντι στην Barty, από την οποία είχε χάσει φέτος 2 φορές, στο Μαϊάμι και στη Στουτγκάρδη, ξανά σε αγώνες που είχαν 3 σετ. Στην Στουτγκάρδη ήταν και τελικός, με τη Λευκορωσίδα σήμερα να παίρνει τη ρεβάνς και να κατακτά τον 2ο τίτλο της για το 2021, μετά το επιτυχημένο της ξεκίνημα στη χρονιά από το Άμπου Ντάμπι.

Επίσης αυτός ήταν ο 4ος τίτλος της Sabalenka σε διοργάνωση WTA 1000 (ή Premier Mandatory/Premier 5 παλιότερα), μετά από τους 2 τίτλους στη Wuhan (2018, 2019) και τον τίτλο στη Ντόχα το 2020. Στο χώμα ήταν ο πρώτος τίτλος που κέρδισε, μετά από 2 χαμένους τελικούς που είχε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 2018 και στην Στουτγκάρδη φέτος, ενώ συνολικά στην καριέρα της έφτασε τους 10 τίτλους καριέρας (10-5 σε τελικούς).

Η Sabalenka θα προσθέσει 640 βαθμούς (καθαρό κέρδος) στη συγκομιδή της και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα είναι για 1η φορά στις 5 καλύτερες του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ της κατά 2 θέσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots