WTA
Σάκκαρη: "Βρίσκω τα πατήματά μου, είμαι αισιόδοξη"

 
Σάκκαρη: "Βρίσκω τα πατήματά μου, είμαι αισιόδοξη"
tn team Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 - 17:55

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν πολύ ευχαριστημένη με τη σημερινή της εμφάνιση στη Μαδρίτη, μίλησε για τη σημαντική βελτίωση που έδειξε σε σχέση με τον πρώτο της αγώνα και εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη συνέχεια.

"Αρχίζω να συνηθίζω ξανά το χώμα, γιατί προφανώς η Στουτγκάρδη ήταν ένα indoors τουρνουά. Ήρθα εδώ νωρίτερα από το συνηθισμένο και ήθελα να τα πάω καλά για πρώτη φορά. Τώρα έχω ήδη δυο νίκες και νομίζω σήμερα ήμουν πολύ καλή από κάθε άποψη. Σέρβιρα καλά, τακτικά τα πήγα πολύ καλά, δεν έχω τίποτα για να παραπονεθώ", είπε η Σάκκαρη, η οποία πέτυχε τις πρώτες νίκες της στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα.

Στον 1ο γύρο κέρδισε την Amanda Anisimova με 0-6, 6-1, 6-4, ενώ σήμερα έπαιξε πολύ καλύτερα και επιβλήθηκε της Anett Kontaveit με 6-3, 6-1 σε μια μόλις ώρα αγώνα.

"Είναι πολύ καλή παίκτρια, είμαστε καλές φίλες εκτός γηπέδου. Πάντα είναι δύσκολο να παίζω απέναντί της, αλλά νομίζω πως την έχω αντιμετωπίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη παίκτρια", είπε στη συνέχεια η Σάκκαρη για την Kontaveit, την οποία κέρδισε για 5η φορά σε 9 συναντήσεις (5-4).

Το Madrid Open είναι ένα τουρνουά που γίνεται με παρουσία φιλάθλων, κάτι που χαροποιεί τη Μαρία: "Είναι θαυμάσιο να έχουμε κόσμο πίσω. Μπορεί να μην είναι γεμάτο το γήπεδο, αλλά τουλάχιστον δίνει την αίσθηση ότι σιγά-σιγά επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για όλους."

Στις κερκίδες του Arantxa Sanchez Stadium βρέθηκαν και αρκετοί Έλληνες, παρά το γεγονός πως σήμερα είναι το Πάσχα της Oρθοδοξίας. Η Μαρία, η οποία ευχήθηκε για το Πάσχα και στη μικρή συνέντευξη που παραχώρησε εντός του court, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά για το πόσο δύσκολο είναι να περνάει αυτές τις μέρες μακριά από την οικογένειά της.

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο, νομίζω πιο δύσκολο από τα Χριστούγεννα, ίσως επειδή τα Χριστούγεννα είναι πάντα στην αρχή της σεζόν, ενώ το Πάσχα κάπου στη μέση. Είναι δύσκολο γιατί η αδερφή μου είναι στην Αμερική, ο αδερφός μου αυτή τη φορά είναι σπίτι με τους γονείς μου. Μου λείπουν οι παππούδες μου, ξέρω ότι είναι όλοι μαζί. Οι τελευταίες 48 ώρες ήταν λιγο δύσκολες για μένα, όχι γι' αυτό, αλλά γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον πρώτο μου αγώνα και δυσκολεύτηκα λίγο, μετά ήρθε και το Πάσχα (γέλια)."

Σχετικά με το που βρίσκει αυτή τη στιγμή το παιχνίδι της στο χώμα, η Μαρία δηλώνει αρκετά ευχαριστημένη και αισιόδοξη για τη συνέχεια: "Πάντα υπάρχουν περιθώρια για καλύτερα, αλλά το σημαντικό είναι ότι αισθάνομαι να βρίσκω πάλι τα πατήματά μου στο χώμα, όπως και πριν 2 χρόνια που είχα μια από τις καλύτερες χωμάτινες σεζόν μου. Το χώμα θέλει χρόνο, δεν μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη να παίξεις το ιδανικό τένις. Προς το παρόν αισθάνομαι πολύ καλά και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Με το χώμα πάντα είχα μια σχέση αγάπης-μίσους, πάει ανάλογα και με τις χρονιές μου, αυτή τη χρονιά νομίζω ότι αγαπιόμαστε (γέλια)."

H Μαρία θα έχει "ρεπό" αύριο και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova για τον 3ο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης.

"Δεν έχουμε παίξει ξανά (στο tour) αλλά παίζει πολύ καλά τις τελευταίες δυο σεζόν. Θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Ακόμα δεν το έχω σκεφτεί, γιατί έχω και μια μέρα ρεπό. Όπως πάντα, θέλω να απολαύσω τη σημερινή μέρα και θα το σκεφτώ αύριο. Σίγουρα πάντως θα είναι μια δύσκολη μάχη γιατί είναι μια πολύ, πολύ καλή παίκτρια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots