WTA
Άψογη Σάκκαρη στις "16" της Μαδρίτης (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Mutua Madrid Open
tennisnews team Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 - 15:33

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε κυρίαρχο τένις απέναντι στην Anett Kontaveit, την κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες και πήρε την πρόκριση για τις "16" καλύτερες της Μαδρίτης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν και σήμερα άψογη, για να επιβληθεί της Kontaveit με 6-3, 6-1 σε μόλις μια ώρα παιχνιδιού και να πάρει μια άνετη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open.

Δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς της η Μαρία στο σημερινό παιχνίδι, απέναντι στην πολύ δυνατή Kontaveit, σώζοντας και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 1ο game του 2ου σετ.

Στο 1ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια δεν ήρθε αντιμέτωπη με break points, χάνοντας μόλις έναν πόντο από τη γραμμή του σερβίς (16/17) και αυτόν με διπλό λάθος! Έκανε δυο break στο κλείσιμο του σετ, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), για να κερδίσει σε λιγότερο από μισή ώρα.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με την Kontaveit να έχει την ευκαιρία να κάνει το πρώτο της break, αλλά η Σάκκαρη επέστρεψε από το 15-40 και υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς της. Στη συνέχεια η Ελληνίδα έκανε το break και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά με 3-0, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο γήπεδο.

Με love service game έφτασε στο 4-1 και με νέο break στο 5-1 η Μαρία, η οποία κράτησε το σερβίς της και στο 7ο game, στο οποίο ήταν πίσω με 15-30, για να ολοκληρώσει σε 7 games το 2ο σετ και σε 61 λεπτά συνολικού αγώνα τον θρίαμβό της στο Arantxa Sanchez Stadium.

Μετά από το καλύτερο της ξεκίνημα σε σεζόν, η Μαρία δείχνει να παίζει το καλύτερό της τένις και στο χώμα, δείχνοντας συνέπεια με το κορυφαίο επίπεδο σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται.

Την Τρίτη θα διεκδικήσει την πρόκρισή της σε ακόμα έναν σπουδαίο προημιτελικό στο 1000άρι της Μαδρίτης, απέναντι στην 24χρονη Karolina Muchova, που αυτή την εβδομάδα μπήκε για πρώτη φορά στο Top 20 και σήμερα απέκλεισε το Νο.2 του ταμπλό, Naomi Osaka.

Παρότι πολύ κοντά ηλικιακά, Σάκκαρη και Muchova δεν έχουν συναντηθεί πολλές φορές. Η τελευταία τους αναμέτρηση και μοναδική σε επίσημο τουρνουά, ήταν το 2016, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης των 100.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh. Τότε η Μαρία είχε επικρατήσει "καθαρά", με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots