WTA
Εκτός Μαδρίτης η Osaka (vid)

 
Karolina Muchova
Karolina Muchova Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 - 14:30

Με μια εκπληκτική εμφάνιση η Karolina Muchova απέκλεισε πολύ νωρίς από το τουρνουά της Μαδρίτης τη Naomi Osaka, που αυτή την εβδομάδα έδωσε τους πρώτους αγώνες της στο χώμα μετά από 2 χρόνια.

H Muchova διανύει μια πολύ καλή χρονιά και είναι το νεότερο (χρονικά) μέλος του Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα πέτυχε και την 3η νίκη της απέναντι σε Top 5 παίκτρια, επικρατώντας της Osaka με 6-4, 3-6, 6-1.

H 24χρονη Τσέχα προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ και δεν επέτρεψε στην Osaka να επιστρέψει ποτέ σε αυτό, διατηρώντας συνεχώς το πάνω χέρι. Στο 2ο σετ έκανε και πάλι πρώτη το break και ήταν ξανά μπροστά με 3-1, όμως η Osaka έκανε την αντεπίθεσή της και κέρδισε 5 games στη σειρά, για να το κατακτήσει με 6-3.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι δεν γύρισε για το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού η Muchova παρέμεινε δυνατή, προηγήθηκε με 3-0 στο αποφασιστικό σετ και έκανε ακόμα ένα break στο 6ο game (5-1), για να το κατακτήσει τελικά με το εμφατικό 6-1. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 3ο σετ η Muchova έχασε μόλις 2 πόντους από τη γραμμή του σερβίς!

Η Osaka είχε 2 χρόνια να αγωνιστεί στο χώμα, πριν επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στις κόκκινες επιφάνειες με το τουρνουά της Μαδρίτης. Απ' ότι φάνηκε χρειάζεται ακόμα χρόνο και αγώνες για να βρεθεί στο καλύτερό της επίπεδο.

Η Muchova εξασφάλισε το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Madrid Open, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Μαρίας Σάκκαρη με την Anett Kontaveit, που διεξάγεται αυτή την ώρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots