WTA
Πάλεψε η Μαρία, "άντεξε" η Kvitova (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 - 0:08

H Μαρία Σάκκαρη έβαλε μια πολύ μεγάλη πρόκληση στην Petra Kvitova, διεκδικώντας ως το τέλος στα ίσα την πρόκριση για την 8άδα του Porsche Tennis Grand Prix, η Τσέχα όμως πήρε την πολύ δύσκολη νίκη μετά από μια σπουδαία μάχη και παραμένει υπερασπίστρια του τίτλου στην Στουτγκάρδη.

H Μαρία Σάκκαρη αμφισβήτησε την κυριάρχια της Petra Kvitova στην Στουτγκάρδη και διεκδίκησε με αξιώσεις μια ακόμα σπουδαία πρόκριση για το 2021, όμως η Τσέχα στο τέλος κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη με 6-3, 3-6, 6-3, έπειτα από μεγάλη μάχη στην Porsche Arena, που χρειάστηκε 2 ώρες και 38 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

To 1ο σετ "ξέφυγε" από τον έλεγχο της Μαρίας σχετικά γρήγορα, καθώς η Kvitova έκανε το break νωρίς και προηγήθηκε με 3-1. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε τις ευκαιρίες της για να επιστρέψει, αλλά η Τσέχα δεν άφησε πολλά περιθώρια καθώς ήταν άψογη σε όλα τα κρίσιμα σημεία, σβήνοντας ένα break point στο 5ο game πριν κάνει το 4-1 και ακόμα δυο πριν κάνει το 5-2 στο 7ο game. Στο 9ο game κράτησε ευκολότερα το σερβίς της και έκλεισε το 1ο σετ με 6-3.

Διαφορετική ήταν η συνέχεια του αγώνα, με τη Σάκκαρη να βγάζει στο γήπεδο όλη τη μαχητικότητά της και να κοιτάζει στα μάτια την Kvitova, παρόλο που έως τότε είχε φανεί πως δεν βρισκόταν και στην καλύτερή της βραδιά. Άφησε πίσω της το χαμένο σετ αμέσως και προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ.

Είχε μάλιστα διπλή ευκαιρία για το double break, αλλά η Kvitova επέστρεψε από το 0-3, 15-40 και μείωσε σε 1-3. Αργότερα η Τσέχα έκανε και το break, μειώνοντας περισσότερο, σε 4-3, αλλά η Σάκκαρη έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε ένα game με 6 ισοπαλίες και 7 χαμένες ευκαιρίες της, για να "σπάσει" ξανά την Kvitova στο 8ο break point της και να κάνει το 5-3. Κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια, στέλνοντας τον αγώνα σε 3ο σετ.

Εκεί η μάχη συνέχισε να είναι πολύ έντονη, με τη Μαρία να κερδίζει ακόμα ένα πολύ μεγάλο σε διάρκεια game, με 11 ισοπαλίες και 4 σβησμένα break points, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αργότερα η Kvitova έκανε για 1η φορά break στο σετ και πέρασε μπροστά με 3-1, όμως η Μαρία απάντησε, ισοφαρίζοντας ξανά, στο 3-3.

Η Kvitova είχε νέες ευκαιρίες, σε ακόμα ένα γεμάτο και πολύ έντονο game. Η Σάκκαρη έσβησε 3 break points σ' αυτό το game, αλλά η Kvitova είχε και 4η ευκαιρία, για να πάρει τελικά νέο προβάδισμα με break στο 5-3. Η Ελληνίδα φυσικά δεν σταμάτησε να παλεύει, έστειλε το 9ο game σε 2 ισοπαλίες, αλλά η Kvitova πήρε τελικά τη νίκη στο 2ο match point της, κάνοντας το 6-3 στο αποφασιστικό σετ.

Η Kvitova συνεχίζει να υπερασπίζεται μετά τη μεγάλη αποψινή της περιπέτεια τον τίτλο της στην Στουτγκάρδη και την Παρασκευή θα είναι στα προημιτελικά, όπου θα παίξει με μια εκ των Elina Svitolina και Angelique Kerber.

Για τη Σάκκαρη η χωμάτινη σεζόν θα συνεχιστεί στο επόμενο μεγάλο ραντεβού του tour, που θα είναι το 1000άρι της Μαδρίτης (27 Απριλίου - 9 Μαΐου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots