WTA
1ος τίτλος για τη 19χρονη Osorio Serrano (vid)

 
Maria Camila Osorio Serrano
Maria Camila Osorio Serrano © Copa Colsanitas
tn team Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 23:01

Η Maria Camila Osorio Serrano επέστρεψε από σετ και break πίσω, κέρδισε την εμπειρότερη Tamara Zidansek στον τελικό του Copa Colsanitas και κατέκτησε τον πρώτο WTA τίτλο της καριέρας της στα 19 της χρόνια.

Μετά από μια φανταστική εβδομάδα και έναν εξαντλητικό τελικό που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, η Osorio Serrano επικράτησε της Zidansek με 5-7, 6-3, 6-4 και κατέκτησε τον τίτλο στο Copa Colsanitas της Μπογκοτά.

Η νεαρή Κολομβιανή τενίστρια, Νο.180 στην παγκόσμια κατάταξη, απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-1 στο 1ο σετ και βρέθηκε να χάνει με σετ και με break στο 5-7, 2-3. Δεν το έβαλε κάτω όμως, κέρδισε τα 6 επόμενα games και μετά την αντεπίθεση διαρκείας βρέθηκε μπροστά με 2-0 στο 3ο σετ.

Η Zidansek ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2, αλλά η 19χρονη Osorio Serrano ανέκτησε άμεσα το πάνω χέρι, για να φτάσει στο 4-2. Στο 8ο game η νεαρή Κολομβιανή έσβησε 2 break points για να κάνει το 5-3, ενώ στο 10ο game επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε συνολικά 5 break points, για να αξιοποιήσει το πρώτο της match point και να "σφραγίσει" τη μεγάλη νίκη μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά αγώνα.

Η Osorio Serrano, η οποία έχει φτάσει έως το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors, έγινε η 4η "teenager" πρωταθλήτρια για τη φετινή χρονιά, μετά από τις Iga Swiatek, Clara Tauson και Leylah Fernandez. Επίσης έγινε η 3η τενίστρια από την Κολομβία που κέρδισε WTA τίτλο, μετά από τις Fabiola Zuluaga και Mariana Duque Marino.

Αυτή ήταν η 1η της παρουσία σε τελικό στο tour και με τη νίκη της αναμένεται να κερδίσει 45 θέσεις και να σκαρφαλώσει αύριο στο Νο.135. Θα βελτιώσει κατά ισάριθμες θέσεις και το career high της, που μέχρι τώρα ήταν το Νο.180.

Πολύ καλή εβδομάδα είχε στην Μπογκοτά και η 23χρονη Zidansek, η οποία θα κερδίσει 13 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.80 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα. Η Σλοβένα έπαιξε στον 2ο τελικό της, αλλά ούτε τώρα κατάφερε να κερδίσει τον 1ο της τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots