WTA
Απίστευτο λάθος από διαιτητή που έδωσε ανάποδα game! (vid)

 
Απίστευτο λάθος από διαιτητή που έδωσε ανάποδα game! (vid)
tn team Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 - 11:07

Ένα εγκληματικό λάθος έκανε διαιτητής της WTA, που είχε ως συνέπεια να καταλογίσει ανάποδα ένα game στο καθοριστικό 3ο σετ της αναμέτρησης της Astra Sharma με την Giulia Gato-Monticone στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Στο 1-1 του 3ου σετ, η Sharma ήταν μπροστά με 0-30 στο σερβίς της Gatto-Monticone, όμως απ' ότι φαίνεται ο διαιτητής είχε περάσει στο τάμπλετ του το ανάποδο σκορ, δηλαδή 30-0. Αφού επέστρεψε στην καρέκλα του (στο ξεκίνημα του βίντεο), έχοντας τσεκάρει ένα σημάδι στην πλευρά της Sharma, έδωσε τον πόντο στην Αυστραλή, όμως αντί για 0-40 ανακοίνωσε πως το σκορ ήταν 30-15.

Καμία παίκτρια δεν φάνηκε να συνειδητοποιεί το λάθος σε εκείνο το σημείο και το game συνεχίστηκε κανονικά, με τη Sharma να επιστρέφει στο φιλέ το επόμενο σερβίς (40-15 αντί για 15-40) και την Gatto-Monticone να χάνει την baseline στον επόμενο πόντο (40-30 αντί για break της Sharma). Το game συνεχίστηκε λανθασμένα και η Ιταλίδα κέρδισε τον επόμενο πόντο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί εκείνη με 2-1, αντί να είναι πίσω με 1-2.

Η Sharma σάστισε όταν έμαθε ότι έχασε αυτό το game, αλλά έχοντας χάσει και το σκορ, δεν ήταν ακριβώς σίγουρη για το τι είχε συμβεί. Λίγο αργότερα είπε στον διαιτητή: "Έκανε 2 λάθη και ήμουν μπροστά 0-30, μετά έχασα μια επιστροφή."

H Gatto-Monticone έδειχνε επίσης μπερδεμένη, αλλά πέρασε στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Η Sharma κατάλαβε λίγες στιγμές μετά το τεράστιο λάθος που είχε γίνει και διαμαρτυρήθηκε στον Κολομβιανό διαιτητή, όμως εκείνος της είπε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι εφόσον δεν ήταν σίγουρη για την εξέλιξη όλων των πόντων και πως οι επόπτες ήδη είχαν αλλάξει θέσεις, οπότε το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί.

Αργότερα η Sharma επικοινώνησε και με τον supervisor του τουρνουά, ο οποίος όμως πήρε το μέρος του διαιτητή και της είπε ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει ένα μάθημα για εκείνη, ώστε να είναι πιο συγκεντρωμένη στο σκορ στο μέλλον!

Για την ιστορία, η Sharma δεν κέρδισε άλλο game στο ματς. Η Gatto-Monticone πήρε τη νίκη με 4-6, 7-5, 6-1 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Copa Colsanitas της Μπογκοτά, όπου θα αντιμετωπίσει την Tamara Zidansek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots