WTA
Ανέβηκε στο Νο.6 η Andreescu

 
Ανέβηκε στο Νο.6 η Andreescu
tn team Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 - 12:30

Η Bianca Andreescu επέστρεψε ξανά στην κορυφαία σκηνή, κάνοντας το πρώτο της καλό τουρνουά στο Μαϊάμι μετά το US Open του 2019, για να κερδίσει 3 θέσεις σήμερα και να ανεβεί στο Νο.6 του κόσμου. Πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη μετά το Miami Open.

Στο πρώτο της ουσιαστικά τουρνουά που ένιωσε και πάλι στο 100% της, η Bianca Andreescu απέδειξε πως έχει έρθει για να πρωταγωνιστήσει και επέστρεψε στους μεγάλους τελικούς, μετά την κατάκτηση του US Open του 2019. Θυμίζουμε πως το 2019 η 20χρονη Καναδή είχε κερδίσει και άλλα 2 μεγάλα τουρνουά, το Indian Wells και το Rogers Cup.

Σήμερα, η Andreescu κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.6 του κόσμου, πλησιάζοντας το career high της, που είναι το Νο.4.

Μια θέση κέρδισε η Aryna Sabalenka, που ανέβηκε στο Νο.7, ρίχνοντας στο Νο.8 τη Serena Williams. Η Karolina Pliskova αντίθετα έχασε 3 θέσεις και έπεσε στο Νο.9, ενώ στη 10η θέση επανήλθε η Kiki Bertens, που κέρδισε μια θέση εις βάρος της Petra Kvitova (No.11).

Το Top 5 δεν άλλαξε, με την πρωταθλήτρια του Miami Open, Ashleigh Barty, να "οδηγεί την κούρσα" στο Νο.1, κρατώντας ακόμα σε απόσταση ασφαλείας τη Naomi Osaka, που είναι σταθερά στο Νο.2. Στο Νο.3 βρίσκεται η Simona Halep, στο Νο.4 η Sofia Kenin και την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Elina Svitolina.

Η Μαρία Σάκκαρη, που έχασε στις λεπτομέρειες στα ημιτελικά του Μαϊάμι από την Andreescu, κέρδισε 6 θέσεις και μπήκε ξανά στο Top 20, βελτιώνοντας μάλιστα το career high της, αφού για πρώτη φορά ανέβηκε στο Νο.19 του κόσμου.

Η Daria Kasatkina κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37, ενώ η Anastasia Pavlyuchenkova κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.40. Από 10 θέσεις κέρδισαν η Anastasija Sevastova και Sara Sorribes Tormo, που είναι στο Νο.47 και στο Νο.48 αντίστοιχα. Για την Ισπανίδα, αυτό είναι και νέο career high, καθώς για 1η φορά μπήκε στο Top 50.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Εκτός από τη Σάκκαρη, άνοδο είχαν και οι υπόλοιπες Ελληνίδες που βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.268, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.275. Η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 5 ακόμα θέσεις και βρίσκεται στο Νο.661, ενώ σημαντική άνοδο είχε η Μάρθα Ματούλα, που κάνει καλές εμφανίσεις στα Futures του Sharm El Sheikh τις τελευταίες εβδομάδες και κέρδισε 39 θέσεις.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots