WTA
Νέο ρεκόρ για Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο.19 του κόσμου

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Ben Solomon
tn team Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 - 9:29

Μετά την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποίησε στο Μαϊάμι, η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο Νο.19 του κόσμου.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν μια από τις παίκτριες που αδικήθηκαν από τις νέες αλλαγές της παγκόσμιας κατάταξης της WTA λόγω της πανδημίας, καθώς σε μια περίοδο που έπαιξε το καλύτερό της τένις στα περισσότερα τουρνουά και έφερε πολύ καλά αποτελέσματα, δεν κατάφερε να κερδίσει θέσεις και μάλιστα έχασε και μερικές, αφού όταν άρχισε η χρονιά ήταν στο Νο.22 και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο Νο.25.

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες όμως έκανε το καλύτερό της τουρνουά έως τώρα στη χρονιά, πιθανότατα και στην καριέρα της, παίζοντας εκπληκτικό τένις και κερδίζοντας τις Jessica Pegula και Naomi Osaka μεταξύ άλλων, για να μπει στα ημιτελικά του Miami Open. Ήταν πάρα πολύ κοντά και στον τελικό, αλλά έχασε για πολύ λίγο την πρόκριση από την Bianca Andreescu.

Προσθέτοντας 450 "καθαρούς" βαθμούς στη συγκομιδή της και φτάνοντας πλέον στους 3.020, η Μαρία κέρδισε σήμερα 6 θέσεις και όχι μόνο επέστρεψε στο Top 20, αλλά βελτίωσε και το προηγούμενο career high της κατά μια θέση, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη 19η θέση του κόσμου.

Θυμίζουμε πως η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της WTA, είναι το Νο.14, όπου είχε βρεθεί η Λένα Δανιηλίδου για 6 εβδομάδες συνολικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2003.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots