WTA
Andreescu: "Δεν ήθελα να σταματήσω, με πίεσε ο γυμναστής μου"

 
Andreescu: "Δεν ήθελα να σταματήσω, με πίεσε ο γυμναστής μου"
tn team Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 - 23:32

H Bianca Andreescu έπρεπε να πάρει μια δύσκολη, αλλά και ώριμη απόφαση σήμερα στο γήπεδο, προκειμένου να αποφύγει να κάνει ζημιά στο πόδι της, ενώ μίλησε ακόμα για την επόμενη μέρα και τα πολύ γλυκά λόγια που της είπε η Ashleigh Barty στο φιλέ.

"Δεν ήθελα να σταματήσω, αλλά ο Abdul (Sillah), o γυμναστής μου, ουσιαστικά με έσωσε που με παρότρυνε να σταματήσω. Πίεζα τον εαυτό μου να μείνει εκεί έξω και έκανα χειρότερα τα πράγματα. Δεν ήθελα να σταματήσω, αλλά τον εμπιστεύτηκα και πρακτικά ήταν η καλύτερη απόφαση", είπε η Andreescu, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της σε εκείνο το σημείο της συνέντευξης Τύπου. Θυμίζουμε πως νωρίτερα, για τελικό του Miami Open, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στα μέσα του 2ου σετ, με τραυματισμό στον αστράγαλο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Women’s Tennis Association (@wta)

Η 20χρονη Καναδή είχε δυο φανταστικές εβδομάδες, στο πρώτο της τουρνουά που ένιωθε έτοιμη και 100% μετά το 2019, όταν είχε επίσης έναν τραυματισμό, σοβαρότερο εκείνη τη φορά, στο γόνατό της. Στο τέλος του αγώνα όμως έπρεπε να εγκαταλείψει με δάκρυα στα μάτια και η αντίπαλός της, Ashleigh Barty, της είπε μερικά πολύ όμορφα λόγια την ώρα της χειραψίας στο φιλέ.

"Μου είπε πως έπαιζα πολύ καλά και πως λυπάται. Μου ευχήθηκε να γίνω γρήγορα καλά και μου είπε ακόμα πως θα συναντηθούμε πολλές φορές στο μέλλον στο φιλέ. Ήταν πολύ γλυκιά."

Σχετικά με τη συνολική της παρουσία στο τουρνουά, η Andreescu είπε: "Ήταν δύσκολο τουρνουά. Πάλεψα πολύ σκληρά σε όλους τους αγώνες και το σώμα μου φαινόταν να είναι καλά, μέχρι σήμερα. Που νομίζω ήταν απλά ένα φριχτό ατύχημα. Στραμπούληξα το πόδι μου. Αλλά από την άλλη πλευρά, είμαι ευγνώμων. Αυτό ήταν ουσιαστικά το πρώτο τουρνουά της επιστροφής μου εδώ και πολύ καιρό, οπότε είμαι πραγματικά ευγνώμων με το πως πήγε."

Για το αν οι τραυματισμοί που έχει αντιμετωπίσει την έχουν κάνει πιο φοβισμένη μέσα στο γήπεδο για το ενδεχόμενο ενός νέου τραυματισμού: "Κάποιες φορές, σίγουρα. Είναι λες και είμαι η μόνη που το παθαίνει και η μόνη στην οποία ρωτάνε συνέχεια για τους τραυματισμούς, αυτό είναι ενοχλητικό. Δεν θέλω να μου κολλήσει αυτή η φήμη, γιατί δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει τραυματισμούς. Τόσες άλλες παίκτριες εγκατέλειψαν επίσης, όπως και η Halep αυτή την εβδομάδα.

Δεν θέλω να με χαρακτηρίζουν οι τραυματισμοί, είναι χάλια αυτό. Ακόμα και αν είναι κάτι μικρό, δίνεται μεγάλη προσοχή κάποιες φορές και με κάνουν να είμαι πιο επιφυλακτική απ' όσο χρειάζεται. Σήμερα όμως ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει χειρότερο. Είμαι χαρούμενη που σταμάτησα. Είναι δύσκολο να το λέω, αλλά είμαι χαρούμενη που το έκανα."

Αν και είναι νωρίς για αξιολόγηση του τραυματισμού, η Andreescu ευτυχώς δεν φάνηκε να έχει τόσο άσχημο στραμπούληγμα και αν δεν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, είναι πιθανό να μπορεί να επιστρέψει σε λίγες ημέρες στις προπονήσεις.

Σχετικά με την έναρξη της χωμάτινης σεζόν, είπε: "Νιώθω καλά, μου αρέσει να παίζω στο χώμα. Την τελευταία σεζόν που έπαιξα στο χώμα ένιωσα πολύ δυνατή. Δουλεύω πολύ και το έδειξα αυτό και αυτή την εβδομάδα. Θέλω να συνεχίσω έτσι, ελπίζω να τα πάω πολύ καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots