WTA
Σάκκαρη: "Είμαι σίγουρη πως η Λένα θα είναι χαρούμενη για μένα"

 
Λένα Δανιηλίδου
Λένα Δανιηλίδου Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 - 0:50

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open, δεν ήταν όμως η πρώτη Ελληνίδα που το κατάφερε αυτό, αφού το είχε κάνει και η Λένα Δανιηλίδου πριν από 17 χρόνια. Τα όμορφα λόγια της Μαρίας για τη Λένα.

Η Σάκκαρη έγραψε σήμερα ακόμα μια "χρυσή" σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις, με την πολύ μεγάλη νίκη της απέναντι στη Naomi Osaka, που την έστειλε στα ημιτελικά του Miami Open. Ήταν η 1η νίκη της απέναντι σε παίκτρια του Top 3 (και συγκεκριμένα Νο.2) του κόσμου, ενώ σταμάτησε και ένα σερί 23 διαδοχικών νικών της Γιαπωνέζας.

Δεν ήταν πάντως και η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Miami Open, αφού πριν από 17 χρόνια, το 2004, ήταν ημιφιναλίστ στο σπουδαίο τουρνουά του Μαϊάμι η Λένα Δανιηλίδου.

"Δεν το γνώριζα αυτό", είπε η Σάκκαρη, μόλις ενημερώθηκε από τον δημοσιογράφο για το ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα που μπαίνει στα ημιτελικά του Miami Open μετά από 17 χρόνια.

Σε εκείνο το τουρνουά τον Μάρτιο του 2004, η Δανιηλίδου, No.35 στον κόσμο τότε, είχε κερδίσει την Jennifer Capriati, Νο.7 στον κόσμο, με 6-2, 6-4, καθώς και την Karolina Sprem, No.38 στον κόσμο (και σύζυγος του Μάρκου Παγδατή σήμερα), με 6-1, 6-3. Στα ημιτελικά είχε ηττηθεί από τη Serena Williams, Νο.1 στον κόσμο, με 4-6, 4-6.

"Ξέρετε, υπάρχει μεγάλος σεβασμός από εμένα προς την Λένα και πιστεύω πως και εκείνη με σέβεται πολύ. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά, ήταν σπουδαία παίκτρια και σπουδαία πρωταθλήτρια", είπε η Σάκκαρη, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

"Όταν ήμουν μικρή την παρακολουθούσα και τη θαύμαζα. Τα αποτελέσματά της ήταν υπερβολικά καλά για μια παίκτρια από την Ελλάδα, επειδή όπως είπατε και εσείς, δεν έχουμε παράδοση στο τένις. Γι' αυτό τη σέβομαι τόσο πολύ.

Ελπίζω να κάνω τόσο καλή καριέρα όσο εκείνη και γιατί όχι καλύτερη. Είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ χαρούμενη για μένα."

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει στο γήπεδο αύριο, αντιμετωπίζοντας στις 03:30 (ξημερώματα Παρασκευής) ώρα Ελλάδας μια εκ των Bianca Andreescu και Sara Sorribes Tormo, στην προσπάθειά της να γίνει η 1η Ελληνίδα που θα βρεθεί στον τελικό του μεγάλου θεσμού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots