WTA
Σάκκαρη: "Αφιερώνω τη νίκη στον παππού και στη γιαγιά μου"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη
tn team Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 - 23:34

Συνομιλήσαμε με τη Μαρία Σάκκαρη μετά την πολύ σπουδαία νίκη της επί της Naomi Osaka στο Μαϊάμι, την οποία αφιέρωσε στον παππού και στη γιαγιά της.

"Στην οικογένειά μου φυσικά! Κυρίως στον παππού μου και στη γιαγιά μου, που τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία", μας απάντησε χαμογελαστή η Μαρία Σάκκαρη, όταν τη ρωτήσαμε που αφιερώνει τη σημερινή πολύ σπουδαία επιτυχία της.

Ρωτήσαμε ακόμα τη Μαρία, για τα αρνητικά σχόλια που γράφονται στα social media και κατά πόσο την επηρεάζουν: "Κάποια στιγμή νομίζω ότι θα μιλήσω πάρα πολύ γι' αυτό το πράγμα, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η στιγμή. Σίγουρα με στεναχωρεί, αλλά δε με νοιάζει πλέον. Έχω τους καλύτερους ανθρώπους γύρω μου, μ' αγαπάνε, τους αγαπώ, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη στη ζωή μου γενικά και δε με νοιάζει ό,τι και να πουν πλέον."

Στις 02:00 ώρα Ελλάδας (19:00 στο Μαϊάμι), η Bianca Andreescu θα αντιμετωπίσει τη Sara Sorribes Tormo για τον τελευταίο προημιτελικό, από τον οποίο θα προκύψει η αυριανή αντίπαλος της Μαρίας. Όπως μας είπε, σ' αυτό το σημείο του τουρνουά δεν έχει καμία προτίμηση για τη νικήτρια του αγώνα.

"Μπορεί να χαζέψω λίγο το ματς, αλλά προτιμώ να χαλαρώσω με τον Tom και τον Γιάννη. Παίζουμε Monopoly Cards (τα βράδια), οπότε θα φάμε, θα αράξουμε και ίσως χαζέψουμε λίγο και το ματς. Εκείνοι θα το δουν, εγώ θα το χαζέψω. Στο σημείο που έχω φτάσει εδώ, δεν με ενδιαφέρει με ποια θα παίξω."

Θυμίζουμε πως στο "bubble" του Miami Open η Μαρία μπήκε μαζί με τον προπονητή της, Tom Hill, και με τον sparring partner της, Γιάννη Στεργίου, με τους οποίους εκτός από συνεργασία κάνουν και πολύ καλή παρέα, κάτι που σίγουρα βοηθάει στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, με τους παίκτες και τις παίκτριες να μην έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις πόλεις που αγωνίζονται.

"Σίγουρα παίζει ρόλο, γιατί κάνει πιο ευχάριστη αυτή την κατάσταση. Όταν είσαι μόνος σου και δεν έχεις ευχάριστους ανθρώπους γύρω σου είναι βαρετά και δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Περνάμε καλά εκτός γηπέδου, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χαλαρώνω, ξεχνιέμαι και κάνω πράγματα που με κάνουν να αισθάνομαι καλά."

Σε άλλες ερωτήσεις που της έγιναν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, η Μαρία μίλησε για τις σκέψεις της μετά το bagel που έκανε στο 1ο σετ: "Η στραβή ας το πούμε έτσι, έγινε στο 1ο game του 2ου σετ, που δεν πήρα αυτά τα break points. Μετά ήξερα ότι της δίνεις μια ανάσα και εκείνη θα το εκμεταλλευτεί γιατί είναι πολύ καλή παίκτρια. Δεν είναι ότι σκεφτόμουν 'πως το έκανα αυτό, πως πήρα το σετ με 6-0', σε καμία των περιπτώσεων. Ήξερα ότι εκτελώ το πλάνο όπως μου το έχει δώσει ο Tom, στο 100% του. Οπότε δεν υπήρχε καμία αμφιβολία. Μετά απλά προσπάθησα να ξεχάσω αυτό που είχε γίνει στην αρχή του 2ου σετ και ξανασκέφτηκα αυτά που έπρεπε να κάνω, αυτή την τακτική."

Για το γεγονός ότι έχει πετύχει πολλές μεγάλες νίκες και παίζει σταθερά σε πολύ υψηλό επίπεδο απέναντι σε κορυφαίες παίκτριες, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμα τον 2ο τίτλο της: "Έχω να παίξω σε 250άρι από τότε που πήρα το τουρνουά (στο Ραμπάτ το 2019). Έχω παίξει μόνο μεγάλα τουρνουά και γενικά προσπαθώ να κυνηγάω ένα άλλο επίπεδο. Ξέρετε την άποψή μου για το πόσο άδικα είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα (στα rankings), πέρα απ' αυτό δεν κοιτάζω τόσο τους τίτλους. Σίγουρα θέλω να έχω πιο πολλά κύπελλα στο σαλόνι μου (γέλια), αλλά εντάξει, πιστεύω θα φτάσω και εκεί. Ας έχω τα πιο σημαντικά και ας μην είναι πολλά (γέλια)!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots