WTA
Σάκκαρη: "Πιστεύω στις δυνατότητές μου"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 - 21:46

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη για την εμφατική σημερινή νίκη της, για την πορεία της ως τώρα στο Μαϊάμι και την επόμενη αναμέτρησή της, ενάντια στην Jessica Pegula.

Για πρώτη φορά αντιμετώπισε τη Liudmila Samsonova η Μαρία, μετά από 4 πολύ καλούς αγώνες της Ρωσίδας στο τουρνουά (ξεκίνησε από τα προκριματικά). Παρά το γεγονός πως γνώριζε ελάχιστα πράγματα για εκείνη, κατάφερε να κυριαρχήσει κατά κράτος στον αγώνα και να τον κερδίσει σε 67 μόλις λεπτά, με το εμφατικό 6-0, 6-1.

"Με ανησυχούσε λίγο το ότι δεν την είχα ξαναδεί με προσοχή να παίζει. Πάντα όμως δίνω χρόνο στον εαυτό μου, 1-2 games, να δω πως σερβίρει, τι κάνει στο γήπεδο, πως χτυπάει την μπάλα. Ήταν μεγάλη βοήθεια το ότι έκανα break στο 1ο game, αλλά πάντα το άγνωστο είναι πιο δύσκολο", είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στο tennisnews.gr.

"Είμαι σε καλό δρόμο, είμαι πιο επιλεκτική μ' αυτά που κάνω στο γήπεδο και δεν το παρακάνω. Αυτό ήταν αρκετό για τους πρώτους γύρους, σίγουρα δεν θα είναι αρκετό για τους επόμενους", πρόσθεσε.

Στον επόμενο γύρο, για μια θέση στα προημιτελικά πια, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula για μια θέση στα προημιτελικά. Η 27χρονη Αμερικανίδα διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της και τον Φεβρουάριο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open, πολύ καλό τένις όμως παίζει από το ξεκίνημα της χρονιάς και η Μαρία.

"Φέτος παίζει ίσως το καλύτερό της τένις, αλλά δεν θέλω να ξεχνάω ότι παίζω και γω πάρα πολύ καλά. Πιστεύω στις δυνατότητές μου και εδώ έχει ζέστη, κάτι που πιστεύω ότι μου πάει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παίκτρια. Υπάρχουν πολλά θετικά από τη μεριά μου."

Παρότι δεν κινδύνεψε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, η Μαρία έδειξε σήμερα το ίδιο πάθος σε όλα τα games, σε όλους τους πόντους και διεκδίκησε και ακόμα και στο μοναδικό game που έχασε, είχε διπλό break point και οδήγησε τη Ρωσίδα σε 5 ισοπαλίες πριν το χάσει!

"Ξενέρωσα λίγο (που δεν πήρε το double bagel), αλλά δεν πειράζει, θα πάρω και το κριτσίνι (γέλια)", είπε σε άλλη ερώτηση που της έγινε στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά η Μαρία.

"Γενικά δοκιμάζω καινούργια πράγματα και βγαίνουν σε καλό. Δεν μου πάει απ' ότι φαίνεται να είμαι ήρεμη μες στο γήπεδο, έχω ένα ταμπεραμέντο και έναν χαρακτήρα τέτοιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots