WTA
Από εκεί που σταμάτησε η Osaka (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 - 21:12

H Naomi Osaka συνεχίζει να αγνοεί την ήττα από τον Φεβρουάριο του 2020, κερδίζοντας στη σημερινή της πρεμιέρα στο Μαϊάμι την Ajla Tomljanovic σε έναν δυνατό αγώνα, για να μπει στον 3ο γύρο του Miami Open. Νίκες και για τις Karolina Pliskova και Garbine Muguruza.

Από εκεί που σταμάτησε συνεχίζει η Naomi Osaka, που έδωσε σήμερα τον πρώτο της αγώνα μετά από έναν μήνα και κάτι, από τότε που κατέκτησε το Australian Open, επικρατώντας της Ajla Tomljanovic με 7-6 (3), 6-4.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη η αποστολή της Osaka στην πρεμιέρα της στο Μαϊάμι, με την 23χρονη Γιαπωνέζα να βρίσκεται 2 φορές πίσω με break στο 1ο σετ. Τη δεύτερη μάλιστα έμεινε πίσω με 3-5, κατάφερε όμως να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 5-5, για να πάρει το πολύ κλειστό σετ στο tie-break, με 7-3.

Στο 2ο σετ η Osaka χρειάστηκε αρχικά να επιστρέψει από το 0-40 και να κρατήσει το σερβίς της για το 1-1 νωρίς, για να φτάσει αργότερα στο μοναδικό break του σετ και να προηγηθεί με 5-4. Στο 10ο game χρειάστηκε να σβήσει ένα ακόμα break point από την πολύ δυνατή Tomljanovic, πριν φτάσει στο 1ο της match point, το οποίο και αξιοποίησε.

Αυτή ήταν η 22η διαδοχική νίκη για την Osaka, που δεν έχει κερδίσει όλα τα τουρνουά που έπαιξε στον τελευταίο χρόνο, αποσύροντας τη συμμετοχή της από δυο, αλλά δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα στον οποίο κατέβηκε από τον περσινό Φεβρουάριο! Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Yulia Putintseva και Nina Stojanovic.

Νωρίτερα σήμερα, στον 3ο γύρο του Miami Open μπήκαν οι Karolina Pliskova και Garbine Muguruza. H Pliskova συνέτριψε την Saisai Zheng με 6-2, 6-1 και θα αντιμετωπίσει στις "32" την Jessica Pegula, που έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο 2021. Σήμερα η Αμερικανίδα κέρδισε την Storm Sanders με 6-3, 6-4.

Η Garbine Muguruza, που επίσης διανύει μια πάρα πολύ καλή περίοδο, επιβλήθηκε της Xin Wang με 6-4, 6-1 και θα περιμένει την αναμέτρηση της Petra Martic με την Anna Kalinskaya, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο. Τέλος, η Elena Rybakina συνέτριψε την Kaia Kanepi με 6-4, 6-0, ενώ η Elise Mertens κέρδισε την Katie Boulter με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots