WTA
Αποχαιρετά πρόωρα το Ντουμπάι η Σάκκαρη (vid)

 
Αποχαιρετά πρόωρα το Ντουμπάι η Σάκκαρη (vid)
tn team Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 - 22:02

H Μαρία Σάκκαρη πάλεψε για να αποφύγει τον πρόωρο αποκλεισμό από το Dubai Tennis Championships, αλλά "πλήρωσε" το κακό της ξεκίνημα και ηττήθηκε από μια εξαιρετική Barbora Krejcikova στο Ντουμπάι.

Η Σάκκαρη γνώρισε την ήττα από την Krejcikova με 6-2, 7-6 (4) στον 1ο γύρο του Dubai Tennis Championships έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά μάχης και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Ντουμπάι.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια της φέτος, η Μαρία άργησε πολύ να βγάλει το καλό της πρόσωπο στην επιφάνεια. Έκανε πάρα πολλά λάθη, σταματώντας στα 35 αβίαστα λάθη, ενώ είχε μόλις 11 winners σε ολόκληρο το παιχνίδι και υπέστη 5 break.

Ειδικά την πρώτη ώρα του αγώνα, έδειχνε εντελώς αποδιοργανωμένη, την ώρα που είχε απέναντί της μια εξαιρετική και πολύ διαβασμένη παίκτρια. Η 25χρονη Τσέχα κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games του αγώνα και βρέθηκε μπροστά με 6-2, 2-0.

Λίγο έλειψε να χάσει και το επόμενο game η Σάκκαρη και να μείνει πίσω με double break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά έσβησε 2 break points και μείωσε σε 2-1. Αυτό κάπως της έδωσε "σφυγμό" και στα επόμενα λεπτά άρχισε να αντιστέκεται όλο και περισσότερο.

Είχε από ένα χαμένο break point σε 6ο και 8ο game, με την Krejcikova να "στέκεται όρθια" και να κάνει το 4-2 και το 5-3 αντίστοιχα. Αφού έσβησε και ένα match point στο σερβίς της, μειώνοντας σε 5-4, η Σάκκαρη έφτασε τελικά στο break back στο 10ο game, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Στο επόμενο game η Ελληνίδα δεν κράτησε το σερβίς της και έμεινε ξανά πίσω, αλλά με νέο break και μάλιστα χωρίς να χάσει πόντο έφτασε στο 6-6. Μπορεί να μην προηγήθηκε σε κανένα σημείο του 2ου σετ, αλλά είχε αλλάξει το παιχνίδι και το είχε φέρει σε μια ισορροπία.

Η αντεπίθεσή της ωστόσο αποδείχτηκε ότι ήρθε αρκετά αργά, για να μην καταφέρει να "σώσει" την πορεία της στο τουρνουά, αφού η Krejcikova κατάφερε να προηγηθεί με 3-1 στο tie-break και να βάλει αρκετή πίεση στη μεριά της Σάκκαρη, που κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα αλλά δεν μπόρεσε και να επιστρέψει στο tie-break. Ένα match point ήταν αρκετό για την Τσέχα, να κάνει το 7-4 και να "κλειδώσει" τη νίκη της.

Η Krejcikova θα περιμένει μια εκ των Jelena Ostapenko και Patricia Maria Tig, για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Για τη Σάκκαρη αυτή ήταν η 2η ήττα της σε πρεμιέρα της σε τουρνουά για το 2021, μετά από το Australian Open, και η χειρότερη βάσει κατάταξη αντίπαλης παίκτριας, αφού η Krejcikova βρίσκεται στο Νο.63 του κόσμου.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από το πέρασμά της από την Ντόχα και το Ντουμπάι, καθώς το επόμενο προγραμματισμένο της τουρνουά είναι το Miami Open στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο ξεκινάει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots