WTA
Με Muguruza η Σάκκαρη στα προημιτελικά (vids)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 - 21:19

Η Garbine Muguruza κέρδισε την Aryna Sabalenka έπειτα από ένα πολύ μεγάλο ματς και θα είναι η επόμενη παίκτρια που θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στη Ντόχα.

Μετά από ένα πολύ σπουδαίο και κλειστό ματς, η Muguruza κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση της περσινής πρωταθλήτριας Sabalenka με 6-2, 6-7 (5), 6-3 και να πάρει μετά από 2,5 ώρες το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Qatar Ladies Open.

Εκεί την περίμενε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία νωρίτερα σήμερα έφτασε πολύ ευκολότερα στην πρόκριση, επικρατώντας της Madison Keys με 6-2, 6-2, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Η Muguruza διανύει πολύ καλή περίοδο και θυμίζουμε πως ήταν η παίκτρια που δυσκόλεψε όσο καμιά άλλη τη Naomi Osaka τον προηγούμενο μήνα στο Australian Open, καθώς είχε χάσει διπλό match point πριν ηττηθεί από τη Γιαπωνέζα στον 4ο γύρο.

Σήμερα, η 27χρονη Ισπανίδα έκανε ένα τέλειο 1ο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-2 χωρίς να χάσει καμιά φορά το σερβίς της, χάρη στα δυο break που έκανε με το καλημέρα στο ματς, τα οποία την έβαλαν μπροστά με 4-0.

Κέρδισε και τα πρώτα 2 games του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Sabalenka πέρασε στην αντεπίθεση, κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 5-3 στο 2ο σετ. Η Muguruza με τη σειρά της πήρε τα 3 επόμενα games και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το ματς, όταν σέρβιρε στο υπέρ της 6-5.

Δεν το έκανε όμως και η Sabalenka κατάφερε τελικά να κερδίσει το 2ο σετ στο tie-break, στο οποίο οι δυο παίκτριες ήταν πολύ κοντά ως το τέλος και η Muguruza έφτασε 2 πόντους μακριά από την πρόκριση στο 5-5.

Οι ανατροπές συνεχίστηκαν και στο 3ο σετ, με το επίπεδο να μένει εξίσου υψηλό. Η επίσης πολύ φορμαρισμένη τους τελευταίους μήνες Sabalenka, αφού απέφυγε τον αποκλεισμό στο 2ο σετ κατάφερε να προηγηθεί με break, στο 3-2 του 3ου σετ.

Ακολούθησε όμως η τελική αντεπίθεση της Muguruza, που κέρδισε ένα πολύ μεγάλο game ψυχολογίας για το break back και το 3-3, έπειτα από 6 ισοπαλίες, 3 χαμένες μπάλες για την Sabalenka να κάνει το 4-2 και 3 χαμένα break points για την Ισπανίδα. Μετά από αυτο η Muguruza κέρδισε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους, για να πάρει το αποφασιστικό σετ με 6-3 και να βάλει τέλος στο πολύ δύσκολο αυτό ματς.

Τόσο η Muguruza, όσο και η Σάκκαρη, ξεκίνησαν πολύ δυνατά τη χρονιά και σίγουρα περιμένουμε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι στην Ντόχα. Άλλη μια φορά έχουν συναντηθεί οι δυο τους και ήταν στο πρόσφατο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι την πρώτη εβδομάδα του 2021, με τη Μαρία να παίρνει τη νίκη με 7-5, 6-4

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots