WTA
Πρωταθλήτρια στην Αδελαΐδα η Swiatek (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Φωτογραφία: Tennis Australia
tn team Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 - 11:55

Ακόμα μια άψογη εμφάνιση πραγματοποίησε η Iga Swiatek, η οποία απώλεσε μόνο 4 games από την Belinda Bencic και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας της, μετά από το Roland Garros.

Η 19χρονη Πολωνή επιβλήθηκε της Bencic με 6-2, 6-2 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το Adelaide International χωρίς χαμένο σετ, σε 5 αναμετρήσεις. Τα περισσότερα games που έχασε μάλιστα σε έναν αγώνα της ήταν στην πρεμιέρα της, όπου έχασε 7 games από την Madison Brengle (6-3, 6-4).

Η Swiatek έπαιξε και σήμερα πολύ καλό και επιθετικό τένις, πετυχαίνοντας 22 winners και κάνοντας μόλις 6 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο τον αγώνα - 3 σε κάθε σετ! Κέρδισε τους 20 από τους 22 πόντους στα πρώτα της σερβίς και όχι απλά δεν απειλήθηκε με break point, αλλά δεν επέτρεψε στην Bencic να κερδίσει περισσότερους από 2 πόντους σε κανένα service game της!

Έτσι έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στον 2ο τίτλο της καριέρας της, με πρώτο βεβαίως να ήταν το Roland Garros, τον Οκτώβριο του 2020. Βελτίωσε επίσης το ρεκόρ της σε τελικούς σε 2-1 νίκες, καθώς είχε αγωνιστεί και στον τελικό του Ladies Open Lugano στην Ελβετία το 2019, όταν ήταν 17 ετών (είχε ηττηθεί από την Polona Hercog).

Τη Δευτέρα η Swiatek θα βελτιώσει ξανά το career high της και θα κερδίσει 3 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.15 του κόσμου. Το προηγούμενο career high της νεαρής Πολωνής ήταν το Νο.17.

Η Bencic, η οποία αγωνίστηκε στον πρώτο της τελικό μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, δεν κατάφερε να κερδίσει τον 5ο τίτλο της (4-7 σε τελικούς), ενώ θα παραμείνει στο Νο.12 του κόσμου. Ήταν όμως σε κάθε περίπτωση μια ενθαρρυντική εβδομάδα για την 23χρονη Ελβετίδα, που προσπαθεί να επανέλθει στο καλύτερό της επίπεδο μετά από τα πολύ δύσκολα τελευταία χρόνια που πέρασε με τους τραυματισμούς. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots