WTA
Swiatek-Bencic ο τελικός στην Αδελαΐδα

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 - 13:53

H Iga Swiatek έφτασε στη 15η νίκη της στους 17 τελευταίους αγώνες της και μπήκε στον τελικό του Adelaide International, όπου θα αντιμετωπίσει την Belinda Bencic, που επιστρέφει σε τελικό μετά από 1,5 χρόνο!

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η 19χρονη Iga Swiatek, η οποία επιβλήθηκε της Jill Teichmann με 6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 21 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό του Adelaide International στην Αδελαΐδα.

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros δεν έχασε το σερβίς της σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ένα break στο 4ο game (3-1) στάθηκε αρκετό για να της δώσει το 1ο σετ, το οποίο έκλεισε στο 9ο game. Το 2ο σετ ήταν πιο δύσκολο για την Πολωνή στα πρώτα λεπτά, καθώς χρειάστηκε να σβήσει και το μοναδικό break point που αντιμετώπισε σε όλο το παιχνίδι στο 4ο game, για να ισοφαρίσει σε 2-2. Αργότερα όμως έκανε δυο συνεχόμενα break και έφτασε στο 6-2.

Αυτή ήταν η 15η νίκη στις 17 τελευταίες αναμετρήσεις της Swiatek, που προκρίθηκε στον 3ο τελικό της καριέρας της, μετά από το 250άρι στο Λουγκάνο της Ελβετίας (φιναλίστ) τον Απρίλιο του 2019 και το Roland Garros (πρωταθλήτρια) τον Οκτώβριο του 2020.

Αύριο θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της απέναντι στην Belinda Bencic, που προκρίθηκε στον 11ο τελικό της καριέρας της (4-6 νίκες ως φιναλίστ) και πρώτο από τον Οκτώβριο του 2019, όταν είχε κερδίσει και τον τελευταίο της τίτλο στο Kremlin Cup της Μόσχας.

Η 23χρονη Ελβετίδα, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, επικράτησε έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ματς της Coco Gauff, με 7-6 (2), 6-7 (4), 6-2.

Το παιχνίδι έφτασε σε διάρκεια τις 2 ώρες και τα 45 λεπτά, με την 16χρονη Gauff, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και αγωνίστηκε για 6η διαδοχική ημέρα, να πηγαίνει για την 3η της συνεχόμενη ανατροπή, αφού θυμίζουμε πως είχε αποκλείσει έχοντας χάσει το 1ο σετ τις Petra Martic και Shelby Rogers.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ για 3ο διαδοχικό ματς, η Gauff έμεινε πίσω με 1-4 και με 3-5 και στο 2ο σετ, κατάφερε όμως να επιστρέψει, σώζοντας και ένα match point στο 9ο game (3-5, 40-Α), στο σερβίς της Bencic! Ισοφάρισε σε 5-5, αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break και το κατέκτησε με 7-4.

Η Bencic όμως έμεινε ανεπηρέαστη απ' αυτή την εξέλιξη και έκανε ένα εξαιρετικό 3ο σετ, στο οποίο ήταν και πιο φρέσκια από την Gauff, που έπαιξε 3 σετ στους 5 τελευταίους αγώνες της και συνολικά έπαιξε 17 σετ στο τουρνουά! Η Ελβετίδα είχε τον έλεγχο από νωρίς και τελικά κέρδισε το σετ με 6-2, παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό.

Ο τελικός του Adelaide Open, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots